Studiekeuzestress?
Niet nodig!

Kun jij wel wat advies gebruiken bij je studiekeuze? Geen stress, wij helpen je graag bij het maken van een degelijke en doordachte studiekeuze.

Studiekeuzestress?
Niet nodig!

Kun jij wel wat advies gebruiken bij je studiekeuze? Geen stress, wij helpen je graag bij het maken van een degelijke en doordachte studiekeuze.

Infomomenten

Een degelijke en doordachte studiekeuze maken, dat is het uiteindelijke doel van alle infoavonden, infobrochures enz. Vanuit onze scholengemeenschap WIJS! is er een traject opgezet, dat u hier terugvindt. De COVID19-pandemie bemoeilijkt dat proces; omdat je de sfeer niet kunt opsnuiven, heb je vaak geen volledig beeld van de school. We doen er echter alles aan om je toch ‘binnen’ de school te brengen.

Non- stop via onze website

Naast de infofilmpjes en onze sociale media kunt u een digitaal parcours volgen, waarbij je kan doorklikken op een grondplan van de school en zo stap voor stap elke stukje van de school ontdekt. Al draait een school om inhoud, om fijne leerkrachten en medeleerlingen die je omringen, om de kwaliteit van onderwijs … je wil toch al eens zien waar je terechtkomt.

Infomomenten voor eerstejaars

Aangezien we van de regering geen ouders op onze school mogen binnenlaten (noch in code geel noch in code oranje), brengen we de school naar jou!

  • In onze rondleidingsfilm tonen we je de school zoals we dat elk jaar op onze infoavond live doen. We tonen niet alleen de verschillende ruimtes en lokalen maar schetsen ook de werking van onze school.
  • Op vrijdag 5 maart 2021 van 17u – 21u en op zaterdag 6 maart 2021 van 10u – 16u30 organiseren we een contactmoment: “Les krijgen op het College, wat moet ik me daarbij voorstellen?” Dat kan je moeilijk in enkele woorden uitleggen, daarom tonen we het liever! Vanaf 5 maart kun je voor enkele vakken een proeflesje volgen! Je zult zien … dat smaakt naar meer!
    Misschien zal je als nieuwe leerling of ouder met vragen zitten, groot of klein. Onze infofilmpjes geven je al een beeld van onze school en beantwoorden allicht de meeste vragen, maar wat als je met een vraag blijft zitten? Of misschien heb je niet meteen een vraag, maar wil je meer verduidelijking? Via videochat kan je op beide momenten met onze ‘SJKS-experten’, de leerkrachten van het eerste jaar, in gesprek gaan.

Beschik je niet over de digitale middelen om online voldoende informatie te verkrijgen die nodig is om een degelijke studiekeuze te maken, dan voorziet de Vlaamse overheid in de wet toch de mogelijkheid tot een fysieke rondleiding, met max. 3 personen.
Behoor je tot deze groep, dan vragen we telefonisch contact op te nemen via 03 780 71 50.

Openschooldag zaterdag 8 mei 2021 van 13u30 – 17u

Hoe dit moment er precies zal uitzien, hangt af van de op dat moment geldende maatregelen. Een concrete vraag omtrent Sportwetenschappen? Welke specifieke vakken komen er in de richting Humane wetenschappen aan bod? Nog nooit het vak economie gehad maar toch interesse in de richting?  Er zal sowieso de mogelijkheid zijn om meer info te krijgen over onze verschillende studierichtingen. We zorgen voor een persoonlijk contact zodat niemand met vragen achterblijft! Wens je graag op de hoogte gehouden te worden over dit contactmoment, klik dan hier.