SJKS

Kwaliteit voor de toekomst

Een jaar om te herinneren

10 juli 2020

​Dat het afgelopen schooljaar uitzonderlijk was, is een understatement. We hopen vooral dat de komende weken zomervakantie op een positieve manier ook memorabel worden. Probeer even de herinnering aan schooltaken en lessen uit je hoofd te bannen en focus je even op … niets. Doe dingen waar jij gelukkig van wordt; maak nieuwe, rijke herinneringen waar je volgend schooljaar met een glimlach aan kunt terugdenken.

Er zit natuurlijk ook een andere connotatie verbonden aan deze titel: we laten een grote groep laatstejaars vertrekken om hun dromen na te jagen. De promotieplechtigheid zag er helemaal anders uit dan de voorgaande jaren, zonder Stadsschouwburg, zonder receptie en zonder ouders … maar mét de hele klasgroep, leerling- en titularisspeech en een verrassing op het einde. De ouders wensten hun kinderen, neen, jongvolwassenen!, proficiat! Een memorabel moment aan de vooravond van hun langste grote vakantie tot dusver, op de drempel van een nieuwe stap in hun schoolcarrière. We wensen hen het allerbeste toe, maar hebben er alle vertrouwen in!

Tot binnenkort!

Andere berichten

Elke dag = STRAPdag

Elke dag = STRAPdag

Onze basisschool zette vrijdag STRAPdag (stappen – trappen op weg naar school) in de verf! Ook in het secundair promoten we zoveel mogelijk op een duurzame manier naar school te komen. Dat doen we door een veilige bergruimte voor de fietsen te voorzien.

Een nieuw schooljaar

Een nieuw schooljaar

Op 1 september was het nog wat wennen aan de nieuwe klasgenoten en leerkrachten, maar achter de mondmaskers gingen blije gezichten schuil.

Examens in coronatijd

Examens in coronatijd

Niet alleen de schooltijd zag er anders uit ook de examenperiode én -lokalen zijn aangepast. Leerlingen krijgen max. 4 examens gespreid over drie achtereenvolgende dagen.

Terug school!

Terug school!

Op vrijdag 15 mei mochten we opnieuw onze laatstejaars verwelkomen! Zij beten de spits af en kregen een tweede ‘eerste’ schooldag in hun eindjaar: wie had dat begin september gedacht?