SJKS

Kwaliteit voor de toekomst

Terug school!

22 juni 2020

Op vrijdag 15 mei mochten we opnieuw onze laatstejaars verwelkomen! Zij beten de spits af en kregen een tweede ‘eerste’ schooldag in hun eindjaar: wie had dat begin september gedacht? Begin juni was het dan de beurt aan de andere leerlingen, zodat iedereen minstens 25 lesuren terug op de schoolbanken heeft gezeten. Op die manier kon er teruggekomen worden op leerstof die tijdens het afstandsonderwijs aan bod kwam.

Toegegeven, de leerlingen vonden het niet gemakkelijk om het mondmasker op te houden, maar over het algemeen hebben ze dat super gedaan! De eerste les was het wel even zoeken om de weg te vinden naar het vaste lokaal, door alle signalisatie, nadarhekken, enz. maar vanaf dag 2 wist elke leerling waar ie moest zijn. En het afstandsonderwijs? Dat ging gewoon door! De vakken die niet aan bod kwamen tijdens de lessen op school kwamen zo aan bod.

Andere berichten

Elke dag = STRAPdag

Elke dag = STRAPdag

Onze basisschool zette vrijdag STRAPdag (stappen – trappen op weg naar school) in de verf! Ook in het secundair promoten we zoveel mogelijk op een duurzame manier naar school te komen. Dat doen we door een veilige bergruimte voor de fietsen te voorzien.

Een nieuw schooljaar

Een nieuw schooljaar

Op 1 september was het nog wat wennen aan de nieuwe klasgenoten en leerkrachten, maar achter de mondmaskers gingen blije gezichten schuil.

Een jaar om te herinneren

Een jaar om te herinneren

​Dat het afgelopen schooljaar uitzonderlijk was, is een understatement. We hopen vooral dat de komende weken zomervakantie op een positieve manier ook memorabel worden.

Examens in coronatijd

Examens in coronatijd

Niet alleen de schooltijd zag er anders uit ook de examenperiode én -lokalen zijn aangepast. Leerlingen krijgen max. 4 examens gespreid over drie achtereenvolgende dagen.