SJKS

Kwaliteit voor de toekomst

Verbonden vanop afstand

11 mei 2020

Vanaf 16 maart startte op SJKS het afstandsonderwijs. Onze leerkrachten gooiden en gooien zich via ons leerplatform Smartschool op het digitaal lesgeven, en dat mag gezien worden. Live-sessies van klassenleraars met hun leerlingen, zelfgefabriceerde infofilmpjes, leerpaden, ingesproken PowerPoints, Bookwidgets … er passeert enorm veel verschillend en met veel liefde gemaakte digitaal lesmateriaal.

Tegelijkertijd blijven onze leerlingen uitgedaagd worden via creatieve opdrachten. Voor de ene gaat het al wat vlotter dan voor de andere. We ondervinden allemaal dat het geen sinecure is, lessen voorbereiden of volgen in ‘ons kot’. Iedereen beleeft deze vreemde weken op zijn of haar eigen manier, maar we moeten hier samen door. Dat is ook de boodschap die we graag meegeven, via sociale media, ‘live’ via alle kanalen: we blijven verbonden vanop afstand.

Wanneer binnenkort de schoolpoorten voor (een deel van) onze leerlingen terug opengaan, zal die verbondenheid – nog steeds op een veilige afstand – al iets voelbaarder, iets dichterbij zijn. Het zal deugd doen om jullie in de ogen te mogen kijken. Tot dan: hou vol, het komt goed!

Andere berichten

Elke dag = STRAPdag

Elke dag = STRAPdag

Onze basisschool zette vrijdag STRAPdag (stappen – trappen op weg naar school) in de verf! Ook in het secundair promoten we zoveel mogelijk op een duurzame manier naar school te komen. Dat doen we door een veilige bergruimte voor de fietsen te voorzien.

Een nieuw schooljaar

Een nieuw schooljaar

Op 1 september was het nog wat wennen aan de nieuwe klasgenoten en leerkrachten, maar achter de mondmaskers gingen blije gezichten schuil.

Een jaar om te herinneren

Een jaar om te herinneren

​Dat het afgelopen schooljaar uitzonderlijk was, is een understatement. We hopen vooral dat de komende weken zomervakantie op een positieve manier ook memorabel worden.

Examens in coronatijd

Examens in coronatijd

Niet alleen de schooltijd zag er anders uit ook de examenperiode én -lokalen zijn aangepast. Leerlingen krijgen max. 4 examens gespreid over drie achtereenvolgende dagen.