SJKS

Kwaliteit voor de toekomst

Verbonden vanop afstand

11 mei 2020

Vanaf 16 maart startte op SJKS het afstandsonderwijs. Onze leerkrachten gooiden en gooien zich via ons leerplatform Smartschool op het digitaal lesgeven, en dat mag gezien worden. Live-sessies van klassenleraars met hun leerlingen, zelfgefabriceerde infofilmpjes, leerpaden, ingesproken PowerPoints, Bookwidgets … er passeert enorm veel verschillend en met veel liefde gemaakte digitaal lesmateriaal.

Tegelijkertijd blijven onze leerlingen uitgedaagd worden via creatieve opdrachten. Voor de ene gaat het al wat vlotter dan voor de andere. We ondervinden allemaal dat het geen sinecure is, lessen voorbereiden of volgen in ‘ons kot’. Iedereen beleeft deze vreemde weken op zijn of haar eigen manier, maar we moeten hier samen door. Dat is ook de boodschap die we graag meegeven, via sociale media, ‘live’ via alle kanalen: we blijven verbonden vanop afstand.

Wanneer binnenkort de schoolpoorten voor (een deel van) onze leerlingen terug opengaan, zal die verbondenheid – nog steeds op een veilige afstand – al iets voelbaarder, iets dichterbij zijn. Het zal deugd doen om jullie in de ogen te mogen kijken. Tot dan: hou vol, het komt goed!

Andere berichten

Infoavond geannuleerd

Infoavond geannuleerd

Onze infoavond kan helaas niet doorgaan door de richtlijnen van de overheid, maar dat zal niets afdoen aan ons enthousiasme om jullie te informeren.

Inschrijven op het College?

Inschrijven op het College?

(Foto uitstap 1e jaar) Dat hoeft geen ‘virtual reality’ te blijven, want vanaf 30 maart kunnen toekomstige eerstejaars zich digitaal aanmelden via deze website. Op onze infoavond op vrijdag 13 maart om 19u geven wij graag een woordje uitleg over onze werking en richtingen; we eindigen met een rondleiding.

Beste wensen voor 2020!

Beste wensen voor 2020!

De kerstboom is in de meeste woonkamers al verdwenen, zodat er meer plaats is … voor al die goede voornemens. 2020 betekent niet alleen de start van een nieuw jaar maar ook een kersvers decennium staat in de steigers.

Veel succes!

Veel succes!

Volgende week starten onze leerlingen met hun examenreeks, onze eerstejaars moeten nog een weekje langer wachten. De blokperiode is nu echt begonnen! Veel succes!