SJKS

Kwaliteit voor de toekomst

Goed gestart!

6 september 2019

Elke start van het schooljaar brengt toch wat kriebels in de buik met zich mee. Voor onze nieuwkomers in het eerste jaar en onze instromers in de hogere jaren was alles natuurlijk gloednieuw.

Voor sommigen betekende het de overgang van een kleine (dorps-) naar een grote stadsschool, anderen keken nieuwsgierig uit naar al die verschillende vakleerkrachten, maar voor iedereen was het bovenal … heel spannend. Plots kregen ze een nieuwe klas om zich heen, met weliswaar een goedlachse klastitularis als begeleider. Om de fonkelnieuwe klasgroepen in het eerste jaar nog meer te binden vormt de Vriendschapsdag [op de foto: 1La] dan ook een belangrijk moment. Onze eerstejaars trokken naar Belsele of Puytvoet om elkaar beter te leren kennen, een mooie afsluiter van een ongetwijfeld boeiende startweek.

Voor de oudere leerlingen betekent de overstap naar een volgend jaar ook vaak het begin van een nieuwe studierichting, een andere klas en dus andere klasgenoten. Inmiddels zijn we al enkele dagen verder en heeft iedereen zich hopelijk goed kunnen nestelen in de nieuwe klasgroep. De schoolfotograaf legde ook de nieuwe klasgroepen op de gevoelige plaat vast!

Ook voor de ouders betekent elk nieuw schooljaar een nieuwe start. Wie is nu die nieuwe klastitularis? Wat zijn de accenten in dit leerjaar? Het zijn logische vragen waar we graag een antwoord op geven tijdens de komende oudervergaderingen: 1ste jaar: 24 september – 2de jaar: 10 september – 3de jaar: 17 september – 4de jaar: 18 september – 5de jaar: 11 september – 6de jaar: 25 september, telkens om 19u30 in de Calfac of AvW (zie uitleg in de startbundel; inschrijven doet u via de startenquête op Smartschool).

Een schitterend schooljaar 2019-2020 aan iedereen gewenst!

Andere berichten

Terug school!

Terug school!

Op vrijdag 15 mei mochten we opnieuw onze laatstejaars verwelkomen! Zij beten de spits af en kregen een tweede ‘eerste’ schooldag in hun eindjaar: wie had dat begin september gedacht?

Verbonden vanop afstand

Verbonden vanop afstand

Vanaf 16 maart startte op SJKS het afstandsonderwijs. Onze leerkrachten gooiden en gooien zich via ons leerplatform Smartschool op het digitaal lesgeven, en dat mag gezien worden.

Infoavond geannuleerd

Infoavond geannuleerd

Onze infoavond kan helaas niet doorgaan door de richtlijnen van de overheid, maar dat zal niets afdoen aan ons enthousiasme om jullie te informeren.