SJKS

Kwaliteit voor de toekomst

Brel raakt!

18 februari 2019

Maandag 18 februari in onze Collegekerk. Sébastien en Bernard, les chanteurs de Brel voor zesdejaars. Formidable!

En ook deze keer:  recht in de roos. De voorbereiding in de les Frans, de hulp bij sommige chansons met een tekstprojectie, maar vooral de passie en kracht waarmee het Franse duo de liederen en bezieling van Brel laten klinken laat niemand onberoerd.

Virtuoos, gevoelig, Breliaans! Een unieke ervaring voor onze zesdejaars in de Collegekerk.

Dit jaar waren Sébastien en Bernard voor de 25ste keer te gast in onze school. Op Brel en op deze fantastische artiesten zit geen sleet, au contraire: ‘Quand on a que l’ amour’.

Andere berichten

Politiek debat op scherp van de snee

Politiek debat op scherp van de snee

Ook dit schooljaar werd er voor de leerlingen van het 5de jaar een politiek debat georganiseerd. Geanimeerd, pittig, to the point. We blikken tevreden terug op een voormiddag politieke bewustmaking.

Brossen voor de bossen…

Brossen voor de bossen…

58 lln gaven deze morgen een door hun ouders ondertekende brief af met daarop ‘Gelezen en akkoord met de afspraken’: 21 van het 4de jaar, 16 van het 5de jaar en 21 van het 6de jaar. We verwachten van de lln een selfie vanuit Brussel en zullen dit ook controleren.

Nieuwe website gelanceerd!

Nieuwe website gelanceerd!

Na maanden van nadenken, filteren, opmaken en weer herbeginnen is onze nieuwe website een feit! Vele jaren zijn we trouw gebleven aan onze goede oude collegewebsite, maar de tijd was gekomen om alles in een nieuw jasje te steken… Onze collega’s ICT werkten maanden tijdens en na de uren om alle bestaande…

Bijna kerstvakantie

Bijna kerstvakantie

Vanaf dinsdagmorgen 18 december tot donderdagnamiddag organiseren we de begeleidende klassenraden. Leerkrachten en directie evalueren de studieresultaten van toetsen, taken en examens. We focussen ook op de houding en het welbevinden van alle leerlingen…