SJKS

Kwaliteit voor de toekomst

Bijna kerstvakantie

17 december 2018

Vanaf dinsdagmorgen 18 december tot donderdagnamiddag organiseren we de begeleidende klassenraden. Leerkrachten en directie evalueren de studieresultaten van toetsen, taken en examens. We focussen ook op de houding en het welbevinden van alle leerlingen. We formuleren tips, suggesties, geven een schouderklop, een pluim en hopen dat iedereen hierdoor geruggensteund met goede moed en zelfvertrouwen het tweede semester aanvat.

Op vrijdag 21 december is het de laatste schooldag van het eerste semester. Een belangrijke dag omdat in de voormiddag de klassenleraars de studieresultaten en de conclusies van de klassenraad bespreken met hun leerlingen. In de namiddag zijn alle ouders welkom op het afgesproken uur.

Vanaf dan kunnen ze ook een afspraak boeken met de vakleerkrachten van hun oogappels. Die oudervergaderingen organiseren we in januari.

Daarna kerstvakantie!

Alvast deze welgemeende wens van ons allen voor jullie allemaal!

Moge 2019

Je vele boeiende en mooie dagen schenken

“BETREUR NIET ÉÉN DAG IN JE LEVEN:

GOEDE DAGEN BRENGEN JE GELUK,

SLECHTE DAGEN ERVARING,

ROTDAGEN LEREN JE IETS,

DE ALLERBESTE DAGEN GEVEN JE HERINNERINGEN.”

Andere berichten

Veel succes toegewenst!

Veel succes toegewenst!

Het zijn drukke en stressvolle dagen voor vele leerlingen. Examens! De oudste leerlingen zijn reeds op kruissnelheid; de jongsten beleven nog een feestelijke dag op de vriendschapsdag op Puitvoet.

College steekt handen uit de mouwen

College steekt handen uit de mouwen

Woensdag 3 april wordt een bijzondere dag op het Sint-Jozef-Klein-Seminarie. De oorspronkelijk geplande wandeltocht in het kader van de Noord-Zuid-problematiek wordt vervangen door een actie van de volledige secundaire school in verband met duurzaamheid. Het College steekt de handen uit de mouwen: woorden én daden!

Brel raakt!

Brel raakt!

Maandag 18 februari in onze Collegekerk. Sébastien en Bernard, les chanteurs de Brel voor zesdejaars. Formidable!

Politiek debat op scherp van de snee

Politiek debat op scherp van de snee

Ook dit schooljaar werd er voor de leerlingen van het 5de jaar een politiek debat georganiseerd. Geanimeerd, pittig, to the point. We blikken tevreden terug op een voormiddag politieke bewustmaking.