SJKS

Kwaliteit voor de toekomst

Huntingdon: een topper voor HW

07 november 2018

Het boeiende en beklijvende programma in de school voor leerlingen met ‘special needs’ is een buitenkans voor de leerlingen humane wetenschappen.  Het sluit aan bij hun studievakken, helpt bij hun studiekeuze en bovendien is het keifijn om er samen met de klas enkele dagen op uit te trekken.

Het is niet de eerste keer dat we de plas oversteken naar Huntingdon. Voor het vierde jaar op rij realiseren we een uitwisseling met deze school. In het tweede semester is er een tegenbezoek gepland. In Huntingdon ervaren onze leerlingen het leven in een school met kinderen met een beperking en krijgen ze zicht op het werk  – jobshadowing – van de opvoeders, lesgevers en hulpverleners.

Dat aan het bezoek ook een bezoek aan Cambridge en een halve dag Londen wordt gekoppeld is een culturele opsteker die evenmin te versmaden is.

Bijzondere dank aan de meneer van Looy en De Geest die jaar na jaar de Huntingdon-kar trekken op onze school.

Huntingdon: een erg waardevol project en een blikvanger in de richting humane wetenschappen!

Andere berichten

Even tijd voor jezelf

Even tijd voor jezelf

​Onze eerstejaars gingen voor het vak Taste enkele pompoenen te lijf en creëerden feeërieke Halloween-versiering.

Dag van de Jeugdbeweging

Dag van de Jeugdbeweging

Jeugdbewegingshemden, -sjaaltjes, – truien, -rokken … je kon er vorige week vrijdag niet naast kijken dat het Dag van de Jeugdbeweging was.

Sportdagen, vormingsdagen, bezinningsdagen, abdijdagen …

Sportdagen, vormingsdagen, bezinningsdagen, abdijdagen …

In september en oktober trekken alle klassen erop uit voor een groepsbindende dag. Sportdagen, vormingsdagen, bezinningsdagen, abdijdagen … er zijn veel verschillende varianten, maar de bedoeling is vooral dat elke leerling zijn klasgenoten beter leert kennen.

SJKS goes Instagram!

SJKS goes Instagram!

Wil je ook het Collegeleven (nog meer) volgen? Zien wat er achter de schermen gebeurt? Dan kan je voortaan ook terecht op Instagram!