SJKS

Kwaliteit voor de toekomst

Huntingdon: een topper voor HW

07 november 2018

Het boeiende en beklijvende programma in de school voor leerlingen met ‘special needs’ is een buitenkans voor de leerlingen humane wetenschappen.  Het sluit aan bij hun studievakken, helpt bij hun studiekeuze en bovendien is het keifijn om er samen met de klas enkele dagen op uit te trekken.

Het is niet de eerste keer dat we de plas oversteken naar Huntingdon. Voor het vierde jaar op rij realiseren we een uitwisseling met deze school. In het tweede semester is er een tegenbezoek gepland. In Huntingdon ervaren onze leerlingen het leven in een school met kinderen met een beperking en krijgen ze zicht op het werk  – jobshadowing – van de opvoeders, lesgevers en hulpverleners.

Dat aan het bezoek ook een bezoek aan Cambridge en een halve dag Londen wordt gekoppeld is een culturele opsteker die evenmin te versmaden is.

Bijzondere dank aan de meneer van Looy en De Geest die jaar na jaar de Huntingdon-kar trekken op onze school.

Huntingdon: een erg waardevol project en een blikvanger in de richting humane wetenschappen!

Andere berichten

College steekt handen uit de mouwen

College steekt handen uit de mouwen

Woensdag 3 april wordt een bijzondere dag op het Sint-Jozef-Klein-Seminarie. De oorspronkelijk geplande wandeltocht in het kader van de Noord-Zuid-problematiek wordt vervangen door een actie van de volledige secundaire school in verband met duurzaamheid. Het College steekt de handen uit de mouwen: woorden én daden!

Brel raakt!

Brel raakt!

Maandag 18 februari in onze Collegekerk. Sébastien en Bernard, les chanteurs de Brel voor zesdejaars. Formidable!

Politiek debat op scherp van de snee

Politiek debat op scherp van de snee

Ook dit schooljaar werd er voor de leerlingen van het 5de jaar een politiek debat georganiseerd. Geanimeerd, pittig, to the point. We blikken tevreden terug op een voormiddag politieke bewustmaking.

Brossen voor de bossen…

Brossen voor de bossen…

58 lln gaven deze morgen een door hun ouders ondertekende brief af met daarop ‘Gelezen en akkoord met de afspraken’: 21 van het 4de jaar, 16 van het 5de jaar en 21 van het 6de jaar. We verwachten van de lln een selfie vanuit Brussel en zullen dit ook controleren.