zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Zet hem op!


Met een veilige fiets, een fluo hesje en een helm bescherm je jezelf. Daarom neemt onze school verschillende initiatieven in het kader van de verkeersveiligheid: De fietshelmencampagne van 16/9 tot 22/9 is er één van. Vorig jaar startten de collega’s van het 5e jaar een sensibiliseringscampagne met ludieke en humoristische affiches. Die campagne werd door een groot deel van de leerlingen van het 2e en 5e jaar via een enquête geëvalueerd. Ruim de helft van de ondervraagden vond niet alleen de campagne nuttig, maar was zelfs bereid een helm te dragen als er een voor hen interessante beloning aan vastgekoppeld werd.#

Toch dient vermeld dat school de helmdracht niet wil verplichten voor de gewone dagelijkse ritten. Ze wil het wél promoten, en voorlopig vooral in het middelbaar onderwijs. Volgens Professor Bart Depreitere, neurochirurg aan het UZ Leuven gespecialiseerd in de behandeling van hoofdletsels bij fietsers, en volgens de Nederlandse traumachirurg en medisch hoofd van TraumaNet AMC, J. Goslings, gebeuren er immers heel wat ongevallen bij jongeren van die leeftijdscategorie. Deze jongeren nemen nog niet zo lang deel aan het verkeer en zijn vaak wat onzekerder.

Dus: wil je geen kopzorgen? Doe dan mee en zet je helm op! Je maakt kans op een mooie prijs gaande van een bioskoopticket tot een Itunes-kaartje ter waarde van 50 euro! Het oudercomité sponsort de prijzentafel!Hartelijk dank!

“Jongeren zijn in de lage school makkelijk te overtuigen om een helm te dragen, onder meer wegens de kleurrijke helmen die op de markt zijn. Ze doen dat vaak echter niet langer wanneer ze naar de middelbare school gaan. Het is nu precies in die leeftijdsgroep dat er zich heel wat ongevallen voordoen”.

Bron: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.1893209(laatst geraadpleegd op 11 september 2015)

 “Met name voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar is het verplichten van een helm erg belangrijk”, stelt J. Goslings, traumachirurg en medisch hoofd van TraumaNet AMC. „Dat is de kwetsbaarste groep. Ze nemen nog niet zo lang deel aan het verkeer en zijn vaak wat onzekerder.” Per jaar worden ongeveer 26.000 kinderen en jongeren op de spoedeisende hulp behandeld na een ongeluk met de fiets. In ongeveer een kwart van die gevallen is sprake van hoofdletsel. “Overigens maak ik me geen enkele illusie dat jongeren tussen de 15 en 19 jaar massaal aan de helm gaan. Het ziet er niet zo hip en cool uit”, aldus de traumachirurg.

Bron: http://www.dirkdebaan.nl/is-de-fietshelm-niet-veilig.html(laatst geraadpleegd op 11 september 2015)

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Zwemmen voor 2Lc, 1Ld en 1Sc
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?