zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | EXAMENROOSTERS DECEMBER 2018 | NIEUW: College Info 1 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Yvonne is er klaar voor


Dit schooljaar sloegen onze school en Sint-Carolus de handen in elkaar. Ze doen dat onder de vakkundige leiding van regisseur Tom Ysewyn.  Hij koos voor "Yvonne, prinses van Bourgondië" van Witold Gombrowicz.#

Een bokkige, jonge prins besluit met een onaantrekkelijk, alledaags meisje te trouwen om te bewijzen dat hij zich niet aan de conventies hoeft te houden. Zijn onverwachte keuze voor Yvonne slaat bij de koning en de koningin in als een bom. De strenge wereld van regels en etiquette davert op haar grondvesten. Maar is Yvonne wel zo lelijk? En wie bepaalt wat lelijk is en wat mooi?

Regisseur Tom Ysewyn spant met dit absurdistische verhaal een koord waarop de leerlingen en de leerkrachten van het College en Carolus balanceren tussen komedie en tragedie. Het wordt een spannende evenwichtsoefening op de dunne lijn tussen twee afgronden: die van het zinvolle en die van de onzin. We gaan op zoek naar wat normaal is en wat niet, een zoektocht met majesteit, van bovenaf.

De voorstelling gaat in première op vrijdag 17 januari om 20 uur in de stadsschouwburg. . Daarna spelen de toneelratten nog op zaterdag 18 januari om 20 uur.  Op zondag 19 januari is er een matineevoorstelling om 15u.

Tickets kosten 8,00 € (-26) en 10,00 €.  Kaarten kunnen nog voor elke voorstelling aan de kassa in de schouwburg gekocht worden.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?