zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

We move the world!


Skairo, de dansgroep van het College vond zijn oorsprong intussen meer dan 15 jaar geleden. Door het gemengd worden van de school, wilden enkele meisjes als alternatief voor de balsporten dansen tijdens de middagpauze. Het groepje werd steeds groter, naarmate meer meisjes de weg naar het College vonden. Op de openschooldag toonden ze telkens hun kunnen.#

Na een tijdje waren ze met zo veel dat het voor één persoon onmogelijk werd om dit te blijven coördineren. Daarom gaf LO-leerkracht Luc Pierssens de fakkel door aan een aantal gemotiveerde collega’s.

De groep dansende meisjes kreeg een naam: Skairo. Dit is Grieks voor “ik dans, huppel, spring, …” Het principe bleef hetzelfde, namelijk een leuke middagactiviteit organiseren waarbij leerlingen leren van andere leerlingen. De “choreografen” (allemaal leerlingen!) kiezen zelf de muziek waarop ze gedurende het schooljaar zullen werken en maken er een choreografie op die aanslaat bij hun dansers. De choreografen zijn de creatieve en leidende krachten van hun groep.

Wat wel veranderde is dat onze dansers hun eigen moment kregen in de vorm van een jaarlijks dansoptreden “Skairo Moves”.

Intussen zijn we toe aan de elfde “Skairo Moves” en tellen we meer dan 350 leden. Dit zijn hoofdzakelijk meisjes,maar steeds meer jongens zijn ook gebeten door de dansmicrobe op onze school.

Na enkele jaren verhuisden de jaarlijkse shows van de feestzaal naar de Stadsschouwburg. Telkens mogen we op veel belangstelling rekenen, waardoor de voorstellingen ook dit schooljaar in een mum van tijd uitverkocht waren.

Skairo is klaar om u mee te nemen op hun wereldreis. Voor het tweede jaar op rij wordt er gewerkt rond een thema. Hierdoor wordt de creativiteit van onze choreografen zeker extra geprikkeld. Onze show kreeg dan ook de titel “We move the world” mee. Reiskoffer gevuld? Tickets bij de hand? Let’s Skairo!

U krijgt vanavond 26 choreografieën te zien, waarvoor onze leerlingen week na week uitkeken naar de volgende dansles. De meerderheid van hen danst niet buiten de school en heeft naast Skairo geen podiumervaring. Iedereen die wil, danst mee met Skairo. We gaan niet louter met de supergetalenteerden of gevorderde danseressen aan de slag; iedereen die zin heeft om tijdens de middagpauze aan te sluiten bij de dansgroepen is welkom!

Samengevat: Skairo is en blijft een uniek project dat vooral gevoed wordt door het enthousiasme van onze eigen leerlingen.

We wensen u een fijne voorstelling toe en hopen u volgend jaar opnieuw te mogen begroeten.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Oud-leerlingendag SJKS
 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?