zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Wat na 2de en 4de jaar?


Om goed te kunnen kiezen werd er een uitgebreid stappenplan opgesteld. Informatie aan de leerlingen door de SJKS-directie en de CLB-medewerkers, verkennen van wat er allemaal bestaat (de horizon verruimen) en zichzelf en de eigen talenten en mogelijkheden zo goed mogelijk inschatten, op zoek gaan op www.onderwijskiezer.be, . . .#

De klassenleraar begeleidt het keuzeproces nauwgezet.

Erg belangrijke schakels in het keuzeproces zijn de infosessies en infomarkten op 19 en 26 maart, de klassenraden (in april )waarop de leerkrachten de keuze van de leerlingen bespreken en de openschooldagen op 11 mei.

Op de infosessies licht de directie  de keuzemogelijkheden en aandachtspunten bij de scharniermomenten na het 2de en het 4de jaar  toe.

Op de infobeurs in de Calfac, de ontmoetingsruimte, het open leercentrum en de aanpalende lokalen hebben leerlingen en ouders uitgebreid de gelegenheid om in gesprek te gaan met directieleden, leerkrachten en leerlingen van de technische scholen van onze scholengemeenschap (Technisch Instituut Berkenboom , OLVP handel, Broeders handel, Broeders bio-technische, VTS en Carolus).

Uiteraard zijn er ook leerkrachten en leerlingen aanwezig die de studierichtingen die we op onze school hebben, toelichten (klassieke talen, economie, humane wetenschappen, sport en wetenschappen – voor de keuze na het 4de jaar ook moderne talen en wiskunde).

Een glas fruitsap of wijn (van de Wereldwinkel) en een  babbel met leerkrachten, directie of/en ander ouders sluit de informatieve (en erg druk bijgewoonde) avonden af.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?