zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | KLASLOKALEN 3 SEPTEMBER 2018 | AFHALEN SCHOOLBOEKEN | BESTELLEN SCHOOLBOEKEN | HERINSCHRIJVING |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Vrije Ruimte biedt kansen


De leerlingen van de derde graad kozen eind vorig schooljaar uit het brede aanbod van werkwinkels-lessenreeksen Vrije Ruimte. Van wetenschappen tot filosofie; erg uiteenlopend. Ondertussen zitten de lessen op kruissnelheid. Bij een korte rondgang door de school gingen we hier en daar een kijkje nemen.#

Stilte en rust, inspanning en ontspanning in de lessen yoga in de AvW-zaal. De mogelijkheid om onder de leiding van een erg bekwame lesgever (onze leraar economie meneer Dewaele!) te kunnen kennismaken met yoga is bijzonder. 

In de mediaklas was men in groepjes aan de slag in de module Spaans onder leiding van lerares Duits (én Spaans), mevrouw Huber.

In de kerk is onder de leiding van leraar Nederlands-Duits Bram Noens een groep aan de slag met ‘theater’!

In het openleercentrum grote bedrijvigheid. Onder leiding van mevrouw Van Poecke waren leerlingen aan de slag in de module budgetbeheer.

Twee andere groepen zochten informatie op ter voorbereiding van een infosessie die volgende week gepland is i.v.m. vluchtelingenrechten en –plichten in de module politiek. Deze module wordt begeleid door wiskundeleraar Bart De Schutter en lerares wetenschappen, mevrouw Verniers.

Tenslotte gingen we ook nog even langs bij meneer Van Looy. De leraar Nederlands (én Zweeds)  geeft de module Zweeds. De leerlingen hadden net een toets achter de kiezen.

Het bovenstaande is een greep uit de aangeboden en georganiseerde lessen binnen de Vrije Ruimte. Op een ander manier leren, kiezen uit een breed aanbod, een andere wijze van evalueren (veel meer nadruk op het proces), klas- en reeks(5de- en 6dejaar)overstijgend... De vrije ruimte biedt kansen en uitdagingen. Voor leerlingen én leerkrachten!

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders
Vormingsdagen 3de jaar
Heywijck 2de jaar (twee klasgroepen: 2MWTa en 2Lb)
Sportdag 5de jaar in Lokeren (5HW,5WeWia1,5WeWib,5GWib-LWib-LMT-GL) lln om 8.40 uur aan het station
Zwemmen voor 1Ta,1Le en 1Ld

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?