zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Voetballers en zwemmers in goede doen


Trainer-verslaggever Pieter Van Rumst: “ Op woensdag 9 januari 2013 speelde onze voetbalploeg van de derde graad tegen de Broeders Humaniora. In miezerige weersomstandigheden ging de wedstrijd tijdens de eerste helft gelijk op. Na een aarzelende start van onze jongens namen we langzaam het heft in handen. Toch was het op het zware veld moeilijk voetballen en bleven echte  kansen langs beide kanten uit.#

Halfweg de eerste helft was het dan toch zover. Zoals zo vaak in zulke wedstrijden werd er gescoord op een stilstaande fase. Na een hoekschop kregen de spelers van De Broeders de bal niet weg en Laurens Peeters kon van dichtbij het leer over de doellijn werken. De ban was gebroken in de tot dan toe erg gesloten wedstrijd.

Na ons doelpunt kwam de tegenstander beter in de wedstrijd en kregen we het steeds moeilijker. We hadden regelmatig een foutje nodig met al bij al heel lichte gele kaarten tot gevolg. Op het halfuur maakte één van onze verdedigers weer zo’n fout aan de rand van het strafschopgebied. De bal werd erg gevaarlijk in het strafschopgebied getrapt en Soufian Toté werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Al bij al een verdiende gelijkmaker en met deze stand gingen we ook de rust in.

De tweede helft begon veelbelovend. Het team van het College voetbalde rustiger en verzorgder waardoor ze de bal langer in hun bezit konden houden. Na een goede actie van Ilias Benabdellah belandde de bal in de voeten van Arne Speelman-Rooms, die twijfelde niet en ramde de bal tegen de netten.

In tegenstelling tot na de gelijkmaker tijdens de eerste helft bleven onze voetballers nu wel goed voetballen en bleven ze duidelijk de betere ploeg. Dit resulteerde in enkele goede kansen, maar deze werden niet afgewerkt zodat het toch erg spannend bleef. Gelukkig stond onze verdediging sterk te acteren onder leiding van een erg goed spelende Tom Vermeire. Toch had onze ploeg een wereldsave van doelman, Sam D’Hondt, nodig om de voorsprong te vrijwaren.

Ondanks het feit dat we voetballend nog steeds sterker waren en af en toe goede kansen voor ons waren, sloop er toch een beetje twijfel in de ploeg. Kapitein Gaëtan Van hecke wist zijn troepen echter goed te sturen en echt grote kansen bleven uit voor De Broeders. Twee minuten voor tijd moest Tom Vermeire echter aan de noodrem hangen en kreeg hij zijn tweede gele kaart en moest het terrein verlaten. Gelukkig werd alle spanning de minuut erna uit de wedstrijd genomen door de tweede treffer van Arne Speelman-Rooms. Hij werkte een mooie aanval erg koelbloedig af en de overwinning was binnen.

Dikke proficiat aan alle spelers! Ook veel dank aan de supporters die het slechte weer trotseerden om onze ploeg naar de overwinning te schreeuwen!”

Spelers: Sam D’Hondt, Ilias Benabdellah, Tom Vermeire, Soufian Toté, Jeff Van Hoylandt, Kristof Bulkmans, Gaëtan Van Hecke, Arne Speelman-Rooms, Laurens Peeters, Michaël Van Hemelrijck, Cis Vercouteren, Olivier Van Gijsel, Bram Pieters. Tariner: Pieter Van Rumst - Afgevaardigden: Robby De Rudder, Vincent De Meyer

Sterke SJKS-zwemmers in SVS op woensdag 9 januari

Inge Meul en Luc Cortebeek begeleidden onze SJKS-zwemploeg. Onze zwemmers deden het erg goed.

- Miniemen 50m rugslag: Victor Van Overloop; ZILVER

- Miniemen 50m schoolslag: Pieter-Jan Van Hove: BRONS

- Miniemen 50m aflossing 4x50m: Victor van Overloop, Pieter-Jan Van Hove, Louis Raskin en Kobe Vandamme: GOUD

- Scholieren 50m vrije slag: Sharon Raes: ZILVER

- Scholieren 50m vrije slag: Gaetan Meganck: GOUD

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?