zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Veilig in het verkeer!


Drie erg grote vrachtwagens van de brandweer stonden - onder een stralende zon -  voor het stadhuis. Rondom die vrachtwagens werden met witte verf zones afgebakend waarin je niet of nauwelijks zichtbaar bent  voor de chauffeur van een vrachtwagen.#

Onder de leiding van hun leerkracht kregen de leerlingen de kans om plaats te nemen in de stuurcabine; klasgenoten plaatsen zich dan vlak voor de vrachtwagen of in een erg grote zone naast de vrachtwagen. De leerlingen in de cabine waren verbaasd hoe weinig de chauffeur ziet! Een van de leerlingen maakte fietstoertjes rondom de vrachtwagen; ook de fietser was meer dan eens volledig onzichtbaar.

Een praktijkoefening om de leerlingen zich te laten realiseren dat je heel goed moet uitkijken in de buurt van wegmastodonten.

Fietscontrole

Op 23 oktober organiseren we voor leerlingen van het 2de en het 3de jaar een fietscontrole. De controle is vrijwillig.  Leerkrachten controleren met de hulp van agent Rob onder andere de reflectors, de remmen, de helderheid van de bel en uiteraard het licht. Leerlingen van wie de fiets in orde is krijgen een fluo-attentie! Nee, geen hesje, maar een fluo stiftenstel (zichtbaar in het verkeer, zichtbaar in de klas!).

De leerlingen van ons zesde leerjaar van de lagere school sluiten aan bij de fietscontrole.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Oud-leerlingendag SJKS
 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?