zoeken  
    BINNENBRENGEN HUURBOEKEN & LOCKERSLEUTEL | COLLEGE INFO nr. 4 | BESTELLEN SCHOOLBOEKEN NIEUWE LEERLINGEN | HERINSCHRIJVING |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Klik voor meer info op de buttons

Veel succes!


Tijdens de examens heerst er een andere sfeer op school. Het is niet zo druk als op een doordeweekse lesdag. In de refters is het al helemaal rustig. Een groot gedeelte van de leerlingen bereidt de examens thuis voor; op school studeren kan uiteraard ook.#

Vanzelfsprekend zorgen de examens voor de nodige stress. Een goede voorbereiding en rekening houden met enkele algemene zaken kan daaraan al veel verhelpen.

We zetten enkele tips op een rijtje.

-       Durf jij jezelf vragen stellen over de leerstof die je moet verwerken voor het examen?

-       Bekijk jij als voorbereiding op het examen jouw overhoringen nog eens (zeker de minder goede!)?

-       Zorg jij voor een goed evenwicht tussen werk en ontspanning?

-       Denk jij eraan dat zeker in de examenperiode een goede nachtrust absoluut prioriteit is?

-       Vergeet je niet dat ook jouw voeding in deze periode heel belangrijk is: hierin zitten bouwstoffen, brandstoffen en beschermende stoffen?

-       Besef jij voldoende dat pilletjes nemen zonder een advies van de dokter absoluut niet kan?

Bovendien:

- Het is normaal dat je voor een examen wat zenuwachtig bent: een lichte spanning kan je zelfs beter doen presteren. Vanzelfsprekend wordt de toestand onhoudbaar als je de boel gaat drama-tiseren.

- Stel redelijke verwachtingen aan jezelf: niemand maakt voortdurend uitstekende examens.

- Concentreer je rustig op de vragen en lees ze heel aandachtig.  Als er je dan iets niet te binnen valt, zoek er dan niet krampachtig naar.  Gun je geheugen gewoon de tijd en stap over naar een gemakkelijker vraag; vaak zal je ervaren dat je een paar ogenblikken later het gezochte inderdaad vanzelf vindt.

- Probeer vooral goed te begrijpen wat er gevraagd wordt en kijk nadien of je antwoord niet naast de kwestie is.

- Gun je wat tijd om te recupereren na een examen; examens afleggen is vermoeiend.  Een tijdje uitblazen is beter dan napiekeren.

- Heb je echt problemen, blijf daar dan niet mee zitten maar doe beroep op jouw klassenleraar, iemand van de cel leerlingenbegeleiding, iemand van de directie of iemand anders waar je vertrouwen in hebt

Op smartschool vind je de regelingen in verband met de afspraken voor de mondelinge examens en een overzicht van de lokalen waar je examens moet afleggen (intradesk/Voor Allen/Actueel/Examens december 2013).

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Uitstap PER- en LOC-leden
 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?