zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Uit de startblokken!


DANKJEWEL

Vooreerst willen we  echter de ouders van de 204  nieuwe eerstejaars bedanken voor het vertrouwen in onze school. We maken ons sterk dat we met ons vernieuwd aanbod én met kleine klasgroepen in het eerste jaar hun vertrouwen niet zullen beschamen.

In het eerste jaar: twee klassen met optie Talent, vier klassen met optie STEM en 5 klassen met optie Latijn! Groepjes van gemiddeld 18 leerlingen! Enthousiaste leerkrachtenteams waren eind vorig schooljaar en de voorbije weken al intens aan de slag om de nieuwe STEM-en Talent-uren maximaal voor te bereiden. Een verhaal om van nabij te volgen.

Ook in ons derde graad is een gedreven ploeg van 12 leerkrachten aan de slag om de  volledig nieuwe invulling van de vrije ruimte vlees en bloed te geven. Meer daarover in de loop van het schooljaar.#

PERSOONLIJKE AANPAK

Nog even terug naar de sfeervolle Startavond. Na de verwelkoming verkenden de ‘groentjes’ onder de vleugels van hun klassenleraar en onder het liefdevol oog van mama en papa de school en de weg naar het eigen klaslokaal. Tussendoor werd kennisgemaakt met de klasgenoten.

Dan voor het eerst in het nieuwe klaslokaal. Het boekenpakket en naamkaartje stond op ieders bank klaar!  De klassenleraar besprak samen met zijn pupillen en de ouders  het verloop van de eerste schooldagen en stelde vooral  de jonge meute gerust. De eerste schooldag (een halve dag, in de namiddag zijn de leerlingen lesvrij) en de eerste uren van de vrijdag zorgen de klassenleraars ervoor dat de jongste leerlingen op onze school heel snel hun draai vinden.

Info over PO-en LO-materiaal? De juf PO en de gymleraars stonden paraat. Een vraag, een zorg? Leerlingenbegeleiders, directie. . .  ze maken er een erezaak van luisterbereid en goed bereikbaar te zijn.

Door deze persoonlijke aanpak kan iedereen met gerust gemoed starten op donderdag 1 september.

Woensdag 31 augustus start met de pedagogische vergadering voor alle personeelsleden. Aansluitend wordt er gezamenlijk geluncht en daarna vergaderen de leerkrachten met hun vakgroep. Daarna zijn we écht klaar om het schooljaar definitief te starten op 1 september.

BEGINUUR EERSTE SCHOOLDAG

De eerstejaars en de ‘instromers’ – nieuwe leerlingen van 2de tot 5de jaar – verwachten we op 1 september om uiterlijk 8.30 uur. De eerstejaars kunnen dan rustig starten en de andere nieuwkomers kunnen we gezamenlijk verwelkomen en reeds wegwijs maken in een en ander; daarna kunnen zij om 9 uur onmiddellijk aansluiten bij hun nieuwe klas.

Alle andere leerlingen mogen een half uurtje langer slapen! Inderdaad dat is nieuw vanaf dit schooljaar. Voor de leerlingen die reeds vorig schooljaar ook op onze school zaten , begint het nieuwe schooljaar om 9 uur.

De eerste schooldag eindigt om 12.05 uur. Vrijdag 2 september is een volledige schooldag van 8.27 uur tot 16.05 uur.

Nog dit: voetgangers en fietsers 4de jaar en 3de graad nemen de ingang Stationsstraat; voetgangers en fietsers 1ste graad en 3de jaar nemen de ingang Van Britsomstraat. Vanaf vrijdag staat ons catering in voor warme maaltijden en broodjesmaaltijden.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?