zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | DUURZAAM COLLEGE! |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Twee ultramoderne biologielabo's in het College!


De voorbije jaren was het College meer dan eens een bouwwerf. Voor twee jaar konden we immers de nieuwe chemielokalen in gebruik nemen. Omdat er getracht wordt om voor elk wetenschapsvak een inspirerende leeromgeving te creëren, kon biologie niet achterblijven. De vereisten voor een chemielokaal, een biologielokaal en een fysicalokaal zijn verschillend. #

Na het vernieuwen van de chemielabo’s, dokterden we een nieuw concept uit van de biologielokalen. De gloednieuwe biologielabo’s van het College zijn nu volledig operationeel. Ze zijn voorzien van de modernste labotafels, elektronische verduisteringsscreens, digitale borden van meer dan drie meter breed. Proefopstellingen en demomateriaal komen volledig tot hun recht in de nieuwe vitrinekasten.

Het hele concept werd doorgenomen met de brandweer om een optimale veiligheid te garanderen. Duurzaamheid is voor het College belangrijk. Daarom kiezen we voor digitale borden met laag verbruik en verlichten we de labo’s met dimbare ledpanelen.

Van bij de start werd de renovatie en herinrichting van de bioklassen gedragen en bepaald door de inbreng van de wetenschapsleerkrachten. Hun noden en pedagogische en didactische bekommernissen kwamen op de eerste plaats. Zonder hun deskundigheid en engagement was het resultaat niet geweest wat het nu is.

De leerlingen en leraars zijn dan ook heel enthousiast over de gloednieuwe labo’s. Dubbele vreugde bij de leraars: zij kunnen vanaf nu, terwijl collega’s les geven, de nodige voorbereidingen treffen in de preparatieruimte tussen beide lokalen.

Ondertussen wordt er vanuit de vakgroep fysica halsreikend uitgekeken naar volgend schooljaar. Dan neemt het College twee nieuwe fysicalokalen in gebruik.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Zwemmen voor 2Lc, 1Ld en 1Sc
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders
1ste lesuur Groene enveloppes ivm Duurzaamheid

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?