zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Tommy Tuesday


Vakcoördinator Jan Ongena: “Een hoogdag voor het Engels op onze school!”  Na een full English breakfast voor de talenklassen en de Britse gasten en de leerkrachten gingen de Engelsen op bezoek in de lessen. Van die gelegenheid (in de mate van het mogelijke) maakten vele leerkrachten gebruik om (even) een gesprek op gang te brengen tussen de klas en de Britse studenten. “De kans om een babbeltje te slaan met een native speaker doet zich  maar zelden voor. Het bezoek van die 19 Britten, daar moesten we dus echt van profiteren”, aldus Jan.#

Tijdens de middag: fish and chips en het bezoek van … The Queen! Daarna een heuse optocht met doedelzakspelers voorop. De Engelse gasten fier er achteraan.

Ook dit jaar organiseerden de Engelse ploeg  een fotowedstrijd. Met een Brits accessoire was je welkom in de fotostudio in het midden van de speelplaats. “Say cheese en laat je kieken.”   

In de loop van de namiddag stonden de Britten zelf voor de klas. “Een succes”, zo luidde de eerste feedback.

De feestelijke dag – wat een schitterend weer ook – werd afgesloten met een high tea om 16 uur. Lovende dankwoorden van de bezoekers en organisatoren sloten  Tommy Tuesday af.

De vakgroep van de leerkrachten Engels was erg dankbaar: “En laatst maar niet in het minst, een heel oprechte dankjewel aan alle collega's die bij de organisatie van Tommy Tuesday betrokken zijn en aan alle collega’s die een lesuurtje opofferen of een klas begeleiden tijdens een Engelse activiteit. Het doet deugd opnieuw te mogen ervaren dat de hele school dit initiatief genegen is!”

Op de hoed van ieder van de leerkrachten Engels een pluim, groot en in de kleuren van de Union Jack. Zeker weten!

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Zwemmen voor 2Lc, 1Ld en 1Sc
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?