zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Succesvolle halve dodentocht naar Tremelo!


De moedige stappers (9 personeelsleden en 27 leerlingen)  vertrokken om 6 uur aan het College. Regenweer en erg veel wind ... Ze waren allemaal gesponsord voor minimum 40 euro (de som waarmee je het verschil maakt en één melaatse geneest!)  Ze gingen via Temse en de dijken richting Mechelen. In de manenblussersstad  was een middagpauze gepland én een bezoek aan de kathedraal. De bedevaarders werden in de kerk gezegend door de deken van Mechelen voor het Damiaanbeeld.#

Na Mechelen wachtten nog 17 kilometers, zware kilometers.  Omstreeks 19.15 uur kwamen de bedevaarders aan  in het geboortedorp van pater Damiaan, Tremelo. In het parochiecentrum sloten ze de dag af met een pastamaaltijd. Daarna bracht een  bus (gesponsord door ons oudercomité; dankjewel!) hen terug naar Sint-Niklaas.

Aan alle deelnemers van de bedevaart een ongelooflijke proficiat! Wat een volharding! Aan de helpende handen die zorgden voor logistiek en begeleiding ,dankjewel!

De campagne van de Damiaanactie was een echter voltreffer. Eind september gingen Jonathan Beyaert, leraar, en Pieter Jan Volkaert , leerling 5LWI, samen op pad naar Zuid-India. Onze collegetandem maakte deel uit van een mediadriehoek van de Damiaanactie. Samen met twee andere tandems en een cameraploeg van TV Oost bezochten ze medewerkers en patiënten van de Damiaanactie op het terrein. Een beklijvende ervaring.

Van hun reis brachten ze een getuigenis voor alle leerlingen van de school. TV Oost zorgde voor boeiende reportages in de week die voorafging aan de campagneweek. Leerlingen verkochten massaal stiftenetuis; op zaterdag  26 januari gingen een honderdtal SJKS-leerlingen stiften verkopen aan de ingang van de warenhuizen in Sint-Niklaas, Sint-Gillis, Temse en Stekene.  De leerlingenraad van de 3de graad verkocht chocomelk en door de leerkrachten gebakken cake ten voordele van de Damiaanactie. Vorige week vrijdag bracht 2MWa 500 broodjes met een hamburger aan de man.

De Damiaanactie leefde op school. Leerlingen en personeelsleden maakten het verschil en redden vele, vele levens.

Op het eindresultaat is het nog even wachten. Maandag en dinsdag worden alle centen geteld.

 

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?