zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | DUURZAAM COLLEGE! |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Skairo uit de startblokken


Honderden enthousiaste leerlingen die graag dansen, leerlingen-choreografen die verantwoordelijkheid nemen en hun groep gedreven en inspirerend voorbereiden op de shows in de meimaand … Skairo is een echt succesverhaal!

Tijdens de middagpauzes oefenen de massa leerlingen hun dans. En het weze nog eens herhaald: medeleerlingen leiden-begeleiden alles. De ploeg begeleidende leerkrachten zorgt voor logistieke ondersteuning en coördineert het samenspel van tientallen choreografen. Uiteraard  zijn ze ook stand by om praktische en socio-emotionele hindernissen in goede banen te leiden.#

De grootte van de Skairogroep noopt tot betere afspraken. Zo werd bij de inschrijving aan ouders en Skairoleden expliciet gevraagd om correcte omgangsvormen tov medeleerlingen, choreografen en begeleidende leerkrachten hoog in het vaandel te voeren. Er werd tevens een lans gebroken i.v.m. de stipte aanwezigheid op repetities en afspraken voor de shows.

Deze week lichtte de directie en de begeleiding de afspraken nog eens toe in twee vergaderingen. Dinsdag een volle AvW-zaal met de leerlingen van het eerste, tweede en derde jaar; vrijdag, opnieuw een volle zaal met leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar. Tegelijk betekenden de vergaderingen de officiële aftrap van het Skairojaar.

 Dit jaar staat de show in het teken van covers: “Skairo … Undercover”. Het wordt ongetwijfeld een wervelend spektakel waarin iedereen figuurlijk én letterlijk haar of zijn beste beentje voorzet!

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Zwemmen voor 2Lc, 1Ld en 1Sc
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders
1ste lesuur Groene enveloppes ivm Duurzaamheid

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?