zoeken  
    BINNENBRENGEN HUURBOEKEN & LOCKERSLEUTEL | COLLEGE INFO nr. 4 | BESTELLEN SCHOOLBOEKEN NIEUWE LEERLINGEN | HERINSCHRIJVING |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Klik voor meer info op de buttons

SJKS is Slimste School 2015!


Michiel Kusé (6 Latijn-wiskunde a), Jens van Mele (6 economie-wiskunde b), Sander Vandenhende (6 wetenschappen-wiskunde a1) en Kristof Van den Branden (5 Latijn-wetenschappen) schrijven geschiedenis in de Slimste School en in de geschiedenis van onze school. Ze wonnen op 20 maart de Oost-Vlaamse ronde van de Slimste School en maakten hun favorietenrol in de grote finale op 30 april ten volle waar: de overwinning!#

De straffe mannen kwamen na de vijfde ronde aan de leiding en ze stonden die niet meer af. De twee slotrondes waren nagelbijters, maar met drie punten voorspong eindigde de SJKS-ploeg op het hoogste schavotje. Het podium: 1. Sint-Jozef-Klein-Seminarie uit Sint-Niklaas met 173/200; tweede plaats voor Sint-Pietersinstituut uit Turnhout met 170 op 200; de derde plaats was voor de kampioen van Vlaams Brabant (164 op 200).

“We zijn enorm fier op onze winnende ploeg”, aldus algemeen directeur Marc Buytaert.

“Vorig jaar hadden we ook een sterke ploeg, maar deze kerels zijn uit bijzonder hout gesneden. Kristof is als leerling van het 5de jaar een superkrak met zijn aardrijkskundekennis”, prijst coach, leraar, Maarten Van Looy zijn poulains. Samen met leraar Bram Noens en geruggesteund door reekscoördinator van het 6de jaar Liesbeth Gijsels begeleidde hij de voorbereiding van de quiz en de finale.

Danny Van Royen, pedagogisch directeur: “De Slimste School! Een fantastische prestatie! Er zijn veel goede scholen met erg verstandige en goede leerlingen; in deze quiz hadden wij echter het sterkste team. Feit is wel dat we al jarenlang proberen onze leerlingen te motiveren om deel te nemen aan wedstrijden: zichzelf  ‘meten’ en omgaan met winst of verlies en dat ook relativeren is een belangrijke attitude. We hebben ook erg veel getalenteerde meisjes en jongens op de schoolbanken. Alle leerlingen een stuk vooruit helpen , dàt is de opdracht. Deze prijs is dan ook een opsteker voor de ganse school en voor alle leerkrachten en leerlingen van onze school.”

SJKS heeft dit jaar finalisten in de BBC Speaking Awards, de Olyfran-wedstrijd,  de wiskunde Olympiade, … Meer dan 400 leerlingen van de eerste graad namen recent ook deel aan de wiskunde-Kangoeroewedstrijd. Vorig jaar won SJKS de Knack-interscholenstrijd: de hoofdprijs een citytip voor een uitgebreide ploeg naar Berlijn ter waarde van 10.000 euro.

Op de foto: 

Met beker, trofee en mini-Ipad (voor elk van hen): de winnaar van de Slimste School van Vlaanderen 2015

vlnr Kristof Van den Branden, Sander Vandenhende, Michiel Kusé ,Jens  Van Mele en coach Maarten Van Looy

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?