zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | EXAMENROOSTERS DECEMBER 2018 | NIEUW: College Info 1 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

SJKS is een STEM-school!


Deze informatie vind je (maar veel uitgebreider) terug op de site van onderwijs Vlaanderen (www.ond.vlaanderen.be). Op de vraag of onze school jonge mensen op dit profiel voorbereidt  kunnen we volmondig ‘JA’ antwoorden: SJKS is een STEM-school! Onze leerlingen uit de eerste graad krijgen een brede, stevige basisvorming in onze Latijnse of in de moderne wetenschappen en zijn prima voorbereid op typische ‘STEM-richtingen’ in de derde graad zoals bijvoorbeeld economie-wiskunde, moderne talen-wetenschappen of Latijn-wiskunde.#

Voor ons is STEM ook niet nieuw; om maar één voorbeeld te noemen: reeds jaren krijgen onze leerlingen die wetenschappen-wiskunde volgen het vak technologie (in samenwerking met technische scholen Sint-Carolus en VTS) wat een perfecte invulling is van het STEM-profiel.

Het College kiest dus bewust niet voor één richting in de eerste graad die voorbereidt op STEM-richtingen (STEM is een profiel, géén richting!) in de derde graad maar wij zullen er ook in de toekomst voor zorgen dan onze leerlingen dankzij een brede én grondige voorbereiding voldoende uitdagingen krijgen en voorbereid zijn op een toekomst waar veel van hen zal verwacht worden.

Op deze ingeslagen weg willen we zeker verdergaan.  Volgend schooljaar starten we met een kerngroep STEM om onze STEM-acties nog te versterken. Ook het vak wetenschappelijk werk in het 2de jaar geven we een stevige STEM-impuls.


Info voor eerstejaars: vrijdagavond 8 mei om 19.30 uur in de feestzaal van onze school

Openschooldag: zondag 10 mei van 14 tot 18 uur


Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?