zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | EXAMENROOSTERS DECEMBER 2018 | NIEUW: College Info 1 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

SJKS in de bres voor Damiaan


Alle leerlingen van onze school kregen de voorbije dagen een inspirerende getuigenis van onze Damiaantandem in de Collegekerk. Pieter-Jan en Jonathan vertelden er over hun ervaring van hoop en wanhoop, van lukken en mislukken, van enthousiasme en ontgoocheling, … over hun ervaring dat Damiaanactie wel degelijk het verschil kan maken.#

Hoe je het ook draait of keert Damiaanactie kan slechts de dingen doen die ze wil doen als er ook geld voor is.  Voor mensen met lepra of tbc kan 40 euro het verschil maken tussen leven of dood. De SJKS-Damiaanploeg formuleerde een ambitieuze droom: gespreid over twee schooljaren willen we elk (alle leerlingen en alle personeelsleden) één lepra- of tbc-patiënt de kans geven om te leven!

En de Damiaantrein op SJKS dendert op volle kracht!

Leerlingen en personeelsleden zijn mee in het verhaal.

De leerlingenraad van de 3de graad organiseerde de verkoop van chocomelk en door leerkrachten gebakken cake: een  overrompelend succes!

Er zijn ondertussen ook tientallen leerlingen die zich engageerden om op zaterdag 25 januari aan de slag te gaan als verkoper van etuis aan de warenhuizen en op drukke plaatsen in de stad.

Op TV Oost zien we ondertussen wat onze collegetandem in India beleefde.

De koppeling van informatie en bewustmaking én daadwerkelijke steun voor zij die het minder goed hebben, kleurt mee het pedagogisch project van SJKS.

Onze school kiest voor een volgehouden engagement voor Damiaanactie.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?