zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht


De leerlingen van de 2de en de 3de graad startten deze week reeds met de examens, de leerlingen van het eerste jaar krijgen de laatste lessen. Vooraleer de eerste examenreeks in het secundair van start gaat, organiseerde de school een informatiemoment waarop de directeur de jongste leerlingen van de humaniora op de vooravond van hun examens goede raad  zou geven.#

De eerste tips waren nauwelijks geformuleerd of een bizarre troep ‘grote kinderen’ kwam de zaal binnen. De leerkrachten van het eerste jaar in nachtpon en pyjama kregen de hele zaal onmiddellijk op hun hand.

Na het zingen van een rist  sinterklaastoppers werd er op de deur geklopt: zacht geklopt, hard geklopt. Drie lenige zwarte pieten maakten de zaal onveilig. De voorbode van de Sint himself.

De Sint zag dat het goed was in het College en dat er allemaal brave kinderen waren. Hij riep turnleraar Erwin De Smedt bij zich, zegende hem en raadde hem aan om naar de pietenschool te gaan zodat hij vanaf volgend jaar – Erwin gaat in juni met pensioen -  de pietentroepen kan versterken.

De sinterklaaskapoentjes zongen nog uit volle borst samen met de 225 leerlingen eerstejaars  een originele  dialectversie van ‘Zie ginds komt de stoomboot’.

Voor alle brave kinderen was er speculaas. Tenslotte, … dag Sinterklaasje, daag, daaag, zwarte piet …

Nu de Sint opnieuw naar Spanje is vertrokken, richten alle leerlingen van de school hun focus op de examens.

We wensen alle leerlingen een succesvolle examenperiode toe: wilskracht en ijver om hard te studeren,  inzicht en natuurlijk ook een dosis geluk. Over twee weken bespreken we op de begeleidende klassenraden de resultaten. Op vrijdag 21 december is er proclamatie en oudercontact.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?