zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Sfeervolle 100-dagen


Met tractor en aanhanger en met daarop een stevige muziekinstallatie bolden in alle vroegte enkele zesdejaars de speelplaats op. Ze trakteerden de leerlingen van het 1ste tot het 5de jaar op een stevige beat vooraleer die een gewone schooldag startten.#

Een beperkt aantal zesdejaars was in alle vroegte reeds aan de slag in de smijtzone op het kleine Nicolaasplein. Om halfnegen schoof  de groep van meer dan 150 - in mooie, uniforme honderddagentrui - aan voor een ontbijtbuffet in de internenrefter. Het gevarieerde aanbod en de vriendelijke bediening door de cateringfirma Scolarest werden gewaardeerd. Na het ontbijt wandelde de groep naar On Huis in de Schoolstraat. Twee stand-up-comedians verzorgden daar de show: Begijn le Bleu en Piv Huvluv. Hun grappen en imitaties werden fel gesmaakt.

Tijdens de middagpauze verkleedden de feestvierders zich: een super-konijnenklas, een bejaardenhuis, Grease-style, american football-style, ... een knotsgekke, kleurrijke bende!

Tijdens de middag was er ook een dj-set in de feestzaal en een receptie voor zesdejaars en leerkrachten in de ontmoetingsruimte. Daarna was het tijd om met de volledige groep te genieten van een smakelijke barbecue in de Calfac. Hier en daar werd het duidelijke dat de voorbije korte nacht sommigen parten begon te spelen: ze moesten hun best doen om niet toe te geven aan een broodnodig hazenslaapje. Omstreeks halfvier - na het door de leerlingen zelfgemaakt dessertenbuffet! -  volgde het sluitstuk van de 100-dagenveiring op school: de show in de feestzaal.

Filmpjes met imitaties van leerkrachten, een originele en goed gebrachte muziekmedley en variaties op populaire televisieprogramma's kruidden de 100-dagenshow. Omstreeks 17 uur werd met een applaus voor de harde werkers aan de show én een applaus voor Lennert Motmans de feestdag op school afgesloten.

De aanwezigheid van Lennert Motmans gaf deze 100-dagendag een extra dimensie. Lennert werd voor vijf jaar erg zwaar gewond bij een verkeersongeval; hij kroop door het oog van de naald, maar houdt aan het ongeval wel levenslang erg zware handicaps over. Hij getuigde voor enkele maanden voor de zesdejaars over zijn ongeval en het leven met zijn handicaps naar aanleiding van een project in verband met verkeersveiligheid. Als dankbetuiging voor zijn getuigenis nodigden de zesdejaars de 19-jarige Limburger uit om samen met hen de 100-dagen te vieren. Voor Lennert werd het een feestelijke dag. De zorg van de zesdejaars voor Lennert bewees dat voor jonge mensen engagement geen loos begrip is.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Fietscontrole en labelactie
Zwemmen voor 1Ta

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?