zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

September was top!


Het prachtige nazomerweer! Het grasveld, de picknicktafels, de binnentuin, … het zorgde voor een ontspannen campusgevoel en veel ruimte.  Deze meevaller gekoppeld aan een goede voorbereiding van het schooljaar zorgden ervoor dat bijna alles vlotjes liep.

Lockers tijdig en vlot verhuurd, boekenverhuur-en verkoop erg nauwgezet en oké.#

De nieuwe leerlingen op onze school hebben hun eerste spannende weken achter de rug. We hopen dat ze zich  thuis voelen. De anciens merkten de infrastructuurwerken wellicht sneller op: nieuwe ramen, toiletten en de laatste hand die wordt gelegd aan de wetenschapslokalen. Na een kennismakingsronde zijn alle vakken ondertussen ook op kruissnelheid. De eerste toetsen en taken zijn verbeterd. Het schooljaar is definitief gestart.

Maar er is meer te melden.  De  zes oudervergaderingen konden rekenen op een grote opkomst. Dankjewel, beste ouders om in grote getale aanwezig te zijn! Informeel en formeel contact tussen leerkrachten en directie en ouders, we kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk we dit vinden.

De oudervergaderingen gaven ons ook de gelegenheid om enkele prioriteiten voor dit schooljaar in de verf te zetten.

Stipter en strikter !– De lichaamstaal van de ouders op de oudervergaderingen  verraadde dat dit aandachtspunt ondersteund wordt. We merkten de voorbije maand dat leerlingen en leerkrachten dit ook ter harte nemen. We willen deze houding graag bestendigen in de volgende maanden. Uit eerste reacties blijkt immers dat iedereen op onze school  begrijpt dat op tijd in de klas en op de afspraak,  bijgestuurde afspraken i.v.m. smartphonegebruik, turnzakken in het weekend zeker mee naar huis,  … het schoolleven in zijn geheel aangenamer en beter maken.

Het gebruik van de digitale schoolagenda op smarts  en een optimalisatie van de registratie van afwezigheden  komen in oktober en de volgende maanden in het vizier.

Tal van praktische en organisatorische zaken dus. Véél belangrijker echter is het succes van vriendschapsdagen, vormingsdagen en sportdagen (en sportkamp van de 3SPW) in de voorbije maand. Nieuwe groepen leerden elkaar beter kennen en legden de basis voor een boeiend en sfeervol en leerzaam schooljaar. Begin oktober gaan nog heel wat klassen op o.a. meerdaagse uitstap. We hopen dat al die initiatieven even succesvol zijn.

Tegelijk volgen we nauwlettend hoe het reilt en zeilt in onze nieuwe ‘vakken’: STEM en TALENT in het eerste jaar en VRIJE RUIMTE in de derde graad. De eerste feedback is zeker positief. We houden u op de hoogte.

Uiteraard is deze vogelvlucht over de septembermaand erg onvolledig en besteedt  ze aan vele initiatieven en engagementen geen of onvoldoende aandacht. In College Info, op onze website en SJKS-facebookpagina S- en eind januari -  in ons schoolmagazine Ic Hou maken we dat zeker goed.

Mogen we bij deze ook nog even aandacht vragen voor ons EETWEEKEND op 22 en 23 oktober aub. Info en inschrijvingsmodaliteiten op deze site.

PS nog iets als uitzwaaier: ondertussen is ook alles geregeld voor de eindreizen van onze laatstejaars. In de paasvakantie 2017 reist een hele grote groep zesdejaars – onder deskundige en liefdevolle begeleiding van een uitgebreide en enthousiaste ploeg leerkrachten - naar Spanje, Griekenland en Italië!

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Oud-leerlingendag SJKS
 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?