zoeken  
    BINNENBRENGEN HUURBOEKEN & LOCKERSLEUTEL | COLLEGE INFO nr. 4 | BESTELLEN SCHOOLBOEKEN NIEUWE LEERLINGEN | HERINSCHRIJVING |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Klik voor meer info op de buttons

Schrijftalent op de collegebanken!


Dit jaar werd er van de deelnemers een culinaire geïnspireerde schrijfoefening verwacht. Onze school is fier dat ze vijf laureaten in haar rangen telt!

Elisabeth Coolen (5c), Delphine Claes (5b) en Cemal Bülbül (6b) zijn de laureaten uit onze lagere school.

Flore Vavourakis (3GL) en Henri Verroken (6LWIb) zijn de laureaten van de humaniora.#

Henri: “Het thema greep me niet onmiddellijk bij de keel, maar de opdracht prikkelde me wel. Ik schreef dan ook een ‘kritisch stuk’ over de wedstrijd zelf. Vanzelfsprekend met een stevige knipoog.”

Flore: “ Ik interviewde mijn zus. Ze lust wel vis, maar eet geen vis. Inderdaad, een beetje vreemd. Ze studeert oceanologie en is op de hoogte van pollutie en overbevissing en dergelijk, vandaar. Ik doorspekte mijn tekst ook met een beetje humor.”

De Junior Journalist-wedstrijd is dé grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen. Dit jaar staat hij volledig in het teken van'eten en het culinaire'. De lokale voorrondes zijn ondertussen afgelopen dus nu is het nagelbijtend en ijsberend afwachten of onze leerlingen dé Junior Journalist van hun gemeente worden en zo een ticket winnen voor de grote finale.

Die finale vindt plaats op zondag 28 april 2013 tijdens een spetterend eindfeest op muziekfestival Festival aan Zee.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Uitstap PER- en LOC-leden
 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?