zoeken  
    BINNENBRENGEN HUURBOEKEN & LOCKERSLEUTEL | COLLEGE INFO nr. 4 | BESTELLEN SCHOOLBOEKEN NIEUWE LEERLINGEN | HERINSCHRIJVING |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Klik voor meer info op de buttons

Paasvakantie!


De vastenperiode was een periode van bezinning, verstilling, solidariteit, … Op onze school gebruiken we al vele jaren in die periode de hefboom van Broederlijk Delen om ons wakker te schudden en om solidariteit in woord en daad gestalte te geven.#

Een brede infocampagne over boer Marco in Peru was de trigger waardoor de campagne van dit jaar ons deed nadenken over hoe we omspringen met water, met eigendom, met eerlijke verdeling van grondstoffen enz.

Actie!

Aansluitend werden er tal van acties op het getouw gezet: Studio Wadist zorgde voor muzikale sfeer en animatie op de speelplaats, een Vlaamse kermis, Wedden dat, een lesmarathon, … en afgelopen woensdag de solidariteitstocht ten voordele van BD. Fietsen en wandelen geruggesteund door een sponsorkaart.

Een absoluut hoogtepunt zijn ieder jaar de vastenvieringen op donderdag en vrijdag voor de paasvakantie. Een creatieve, enthousiaste en geïnspireerde groep leerkrachten en leerlingen begint vanaf nul en tovert na enkele weken een aangrijpende viering tevoorschijn. Bijbelteksten, muziek, ver-beelding, … het zit er allemaal in. In zes groepen (alle jaren door elkaar) werden de leerlingen verwelkomd in de kerk: muziek , woord en beeld … aangrijpend!

Rapport

De leerlingen van de eerste jaren kregen een rapport met daarop de resultaten van de partiële examens, de leerlingen van de derde graad kregen een gewoon tussentijds rapport. Graadmeters die je duidelijker maakt hoe het gaat: een schouderklop, een bevestiging of een oproep en aanmoediging om het over een andere boeg te gooien.

Vakantie

Daarna … paasvakantie!!! Een erg grote groep zesdejaars gaat op eindreis naar Italië of naar Griekenland. We wensen hen een fantastische reis toe! Aan de thuisblijvers wensen we ook een deugddoende vakantie toe.

Extra tijd voor familie, vrienden en jezelf: een goed gesprek, een wandeling, een boek of … je af en toe wat vervelen, dat mag ook in een tijdsgewricht dat al te dikwijls iedereen ieder moment opjaagt.

Zalig paasfeest en gezond en wel terug op post op maandag 20 april!

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?