zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Openschooldagen: WELKOM!


Werk van iedere dag

Leerlingen moet je verdienen, door de inzet van iedere dag. Kwaliteitsvol onderwijs aanbieden, zorg voor iedere leerling, een eigentijdse aanpak met oog voor wederzijds respect, tegelijk, uitdagend en prikkelend zodat jonge mensen groeien en met kritische zin vol vertrouwen de toekomst tegemoet treden.#

Het is het werk van iedere dag, de inzet van een grote personeelsgroep dag na dag.

In de kijker

Tijdens het openschoolweekend zetten we die werking in het uitstalraam en lichten we onze aanpak en werking toe. Een ideale kennismaking! Al maken we ons sterk dat hoe goed we de openschooldagen ook voorbereiden de eerlijkste (en beste) informatie over onze school te halen valt bij de 1300 leerlingen en hun ouders van onze secundaire aso-school. Zij kunnen getuigen of  we echt realiseren wat we nastreven.

Toekomstige eerstejaars, kom eens kijken en … inschrijven

Op vrijdagavond 4 mei om 19.30 uur zijn alle toekomstige eerstejaars die interesse hebben voor de studiekeuze aso welkom. Na een welkomstwoord en een toelichting bij de studiekeuze door onze directeur Walter Roggeman, geven twee klassenleraars van het eerste jaar in woord en beeld uitleg over de concrete aanpak in het eerste jaar in SJKS. Daarna maken de 11-12-jarigen samen met hun ouders onder leiding van een deskundige gids (een leerkracht die het eerste jaar goed kent) een wandeling doorheen de school. Na de rondleiding is er de gelegenheid om na te kaarten en om (eventueel) in te schrijven.

Het Collegeleven zoals het is

Op zondagnamiddag 6 mei van 14 tot 18 uur is er eveneens een uitgebreide infostand voor het eerste jaar en is er vanzelfsprekend ook de gelegenheid om in te schrijven.

Op de openschooldag is er echter veel meer te beleven. Op de speelplaats spelen eerstejaars de finaleronde van een voetbaltornooitje, op de speelplaats kan je een pannenkoekje steken of smullen van een fruitsaté. Het tweede jaar, de tweede graad, de derde graad, de wetenschappers, de richting humane wetenschappen, sportwetenschappen en de richting economie, de leerkrachten klassieke studiën (Latijn en Grieks: onze school heeft daarin een lange en stevige traditie!), … ze zetten hun beste beentje voor om de werking toe te lichten. De internationale projecten, ons open leercentrum, de pastorale werking VIS in de Collegekerk, de leerlingenparticipatie, het oudercomité, … het komt allemaal aan bod. Ook onze anderstalige nieuwkomers (OKAN) zullen de aandachtige toeschouwer niet ontgaan! Ze zorgen voor een attractieve infostand.

Dansen op school!

Tegelijk met de openschooldag zijn bijna 300 danseressen (en een beperkte groep dansers) van onze recreatieve dansgroep Skairo aan de slag in de stadsschouwburg. De dansshow is het resultaat van ontspannende en plezierige dansrepetities tijdens de middagpauzes, een schooljaar lang.

Voor bijna uitverkochte zalen (19 uur is uitverkocht; voor zondagnamiddag 15 uur zijn er nog een beperkt aantal kaarten) treedt Skairo op. De leiding van de 25 dansgroepen is in handen van … leerlingen! Ook dit jaar belooft het een wervelende show te worden!

Bijzondere aandacht

Tijdens deze openschooldagen willen we enkele uitroeptekens plaatsen bij elementen van onze werking die dit schooljaar en ook volgend schooljaar in de schijnwerper staan.

Media-e-thiek: verantwoord en vaardig omgaan met de nieuwe media

Communicatie: optimaliseren van het gebruik van de website, het schoolplatform smartschool, mail – bestellen via website (o.a. schoolboeken)

Nieuwe cateringop kruissnelheid: lekker eten (warm en koud), erg uitgebreide keuze, democratische prijzen, correcte afrekening

Prijsbewust: correcte en transparante rekeningen en prijsbewustzijn bij organiseren van schoolleven en uitstappen

Enfin, u merkt het, er valt wat te vernemen-beleven op onze openschooldagen. We hopen u te mogen verwelkomen. Welkom!

 

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Fietscontrole en labelactie
Zwemmen voor 1Ta

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?