zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

OP KAMP GAAN IS DE MAX!


Niet alleen heeft de jeugdbeweging een grote maatschappelijke waarde. Week na week zetten meer dan 500 jonge leidsters en leiders zich in om een boeiend aanbod te voorzien voor meer dan 2 500 kinderen en jongeren in Sint-Niklaas. De jeugdbeweging is een leerschool voor het leven. Spelen en avonturen beleven in een vriendengroep leert kinderen en jongeren samenleven. Samen gaan ze uitdagingen aan, lereninitiatief nemen en ontdekken zichzelf en de wereld. De jeugdbeweging zet zich midden in de samenleving en engageert zich in de buurt en in de maatschappij.#

Op de Dag van de Jeugdbeweging slaan de jeugdbewegingen de handen in elkaar en brengen we de jeugdbeweging: Chiro, FOS, Jeugd Rode Kruis,  JNM, KAJ, KSJ-KSA-VKSJ, KLJ of Scouts en Gidsen Vlaanderen hebben die dag niet het verschil, maar wel het gelijk aan hun kant!

Elk jaar staat Dag van de Jeugdbeweging met stip aangeduid in vele agenda’s van jongeren, leiding, leden, oud-leden, scholen, jeugddiensten, … Men probeert op deze dag steeds een typisch aspect van de jeugdbewegingen in de kijker te zetten.  Deze keer willen we nostalgisch de kampsfeer bovenhalen en met elkaar uitwisselen over de leukste kampverhalen en kamptips. Iedereen die nog geen lid is van een jeugdbeweging krijgt zo de kans om eens te proeven van wat op kamp gaan zoal inhoudt. Met het thema “OP KAMP” focussen we dus op dit zeer typische aspect van de verschillende jeugdbewegingen. We gaan op kamp en doen dat allemaal op onze eigen manier. 

Op kamp!

JNM, KLJ, Chiro, IJD, Jeugd Rode Kruis, KSJ-KSA-VKSJ, FOS Open Scouting en Scouts en Gidsen Vlaanderen bieden jongeren een uniek speelterrein, waar ze zich volop kunnen uitleven en waar ze vooral zichzelf kunnen zijn! Jaarlijks verkennen heel wat groepen van deze jeugdbewegingen ook onbekend terrein wanneer ze op kamp gaan in binnen- of buitenland. Zo’n kamp is elke keer opnieuw een uniek en memorabel avontuur en een hele belevenis voor al deze kinderen en jongeren.

Op kamp is echter niet alles voorhanden. Even weg van alle comfort. Gewoon genieten in de natuur. Je leert dus opnieuw creatief naar oplossingen zoeken. Want niet alles ligt binnen handbereik. Even geen tv meer, weg met die computer, tablet en smartphone. Terug naar wat echt belangrijk is: plezier maken, zot doen, grenzen verleggen en investeren in echte vriendschap. Op kamp leer je samenleven in groep, leer je taken verdelen, leer je overleggen en water bij de wijn doen. Dit is wat echt telt. Op kamp gaan is back to basics gaan!

Amuseren, experimenteren, fantaseren, … jongeren beleven hun eigen groots avontuur in een Jeugdbeweging en op kamp. Van sjorren tot koken, van een rustige kampvuuravond tot een actief bosspel, van een dagtocht tot een nachtspel, maar ook vooral van ’s morgens tot ’s avonds met z’n allen er op uit zijn. Op kamp gaan is een avontuur!

Op kamp zijn betekent een nieuwe wereld ontdekken, je grenzen letterlijk en figuurlijk verleggen, ontwikkelen van heel wat vaardigheden en opbouwen van vriendschappen voor het leven. Deze ontdekkingen, ervaringen en vriendschappen bepalen voor een groot deel je verdere leven. Op kamp gaan is (be)leven.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?