zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Nieuw: STEM én MODERNE met TALENT-uur


NIEUWE INVULLING EERSTE GRAAD

MODERNE met TALENT-UUR: het basispakket wordt aangevuld met versterking wiskunde, Frans en Nederlands én met een Talent-uur!  Leerlingen kiezen uit een aanbod van modules waarrond ze projectgericht willen werken  (bijv. game-design, voel je goed (weerbaarheid, relaxatie, …), groene vingers, handige Harry-Henriëtte, …)

LATIJN: het basispakket wordt aangevuld met Latijn

STEM: basispakket wordt onder andere aangevuld met 2 specifieke STEM-uren (science, technology, engineering en maths). Die uren worden gegeven in een splinternieuw STEM-lokaal en gekoppeld aan de lessen wiskunde.

Meer info? Lessentabellen? Infodag en openschooldag? Klik hier

NIEUWE INVULLING VRIJE RUIMTE DERDE GRAAD

In de derde graad krijgen (vanaf september 2016) de leerlingen  in de vrije ruimte een waaier aan keuzemogelijkheden (20!) voorgeschoteld.# In mei van dit schooljaar kunnen onze vierdejaars kiezen met welke modules ze hun vrije ruimte willen invullen! Budgetbeheer, anatomie-sport-training, filosofie, geomatica, labo-onderzoek en voeding, architectuur, Spaans, kernredactie schoolmagazine Ic Hou, financiële educatie, ontwikkelen van een educatief spel, Scandinavistiek, internationaal project, …

Deze invulling van de vrije ruimte zal leerlingen handvatten bieden om vaardigheden te ontwikkelen die van pas komen; onderwerpen buiten de leerplannen, horizon verruimend. In deze vrije ruimte staat samen-werken, anders leren en evalueren voorop. Accent op je talent en interesse!

Meer info? Lessentabellen? Infodag en openschooldag? Klik hier

STEVIGE SJKS-PIJLERS

Leerlingenbegeleiding, héél veel basiszorg én uitgebreide zorg voor leerlingen die het moeilijk hebben!

Een stevige basis van moderne vreemde talen, mee aan de spits voor wiskunde en wetenschappen, een erg grote expertise en keuzemogelijkheden in richtingen klassieke talen. Ook erg boeiende richtingen: sport, economie én humane wetenschappen met hele specifieke vakken en unieke projecten.

Niet steeds de makkelijkste weg, maar wel (begeleide) opleidingen die leiden naar ‘Kwaliteit voor de toekomst’. De gegevens in de databank van de doorlichting tonen aan dat al onze afgestudeerden gemiddeld  10 % meer slagen (dan het Vlaamse gemiddelde)  in het hoger onderwijs.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?