zoeken  
    BINNENBRENGEN HUURBOEKEN & LOCKERSLEUTEL | COLLEGE INFO nr. 4 | BESTELLEN SCHOOLBOEKEN NIEUWE LEERLINGEN | HERINSCHRIJVING |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Klik voor meer info op de buttons

Monet, Picasso en Da Vinci op bezoek in College


De bedoeling van dit kunstproject - Start with Art - is ruimer dan enkel  leerlingen te laten kennismaken met verschillende kunststromingen en technieken. Kunst biedt mogelijkheden om gevoelens en ideeën te uiten en om in dialoog te treden met elkaar. Kunst geeft kansen om te waarderen en gewaardeerd te worden.#

Het project biedt eveneens mogelijkheden om leerstof op een andere manier aan te brengen en leerlingen extra te motiveren. Een schilderij van Bruegel tot leven laten komen zal veel beter beklijven dan een lesje geschiedenis. Oppervlaktes berekenen van gekleurde vakken op een werk van Mondriaan en de verhoudingen tussen de verschillende kleuren bepalen is toch net iets anders dan de gebruikelijke vraagstukjes.

Welke vormen vinden we terug in een werk van Malevich? Kunnen we de emotie uit het werk ‘de schreeuw’ van Munch op andere manieren tonen? Welke kleuren kunnen kleutertjes terugvinden in een werk van Franz Marc en zijn die kleuren waarheidsgetrouw? Waarom eens  geen les woordenschat Frans aan de hand van een werk van Monet? Zou een zoektocht naar het juiste kunstwerk geen uitdaging kunnen zijn? Hoe zou jij het doen als museumgids?

In basisschool wordt een eigen kunstwerk maken voor velen de kers op de taart. Echte kunstenaars zullen in elke klas een workshop geven. De leerlingen zullen nadien hun eigen klas kunnen omtoveren tot een museum met hun zelfgemaakte werkjes. Ze zullen bij elkaar op bezoek gaan, zowel de kleutertjes naar de lagere school als omgekeerd.

Dit project ‘Start with Art ‘wordt financieel ondersteund door Canon Cultuurcel dynamo 3, door de cultuurcommissie Lions Club Sint-Niklaas City en door het oudercomité van de basisschool.

Op de openschooldag van 10 mei en op de infovergadering voor zesdeklassers op vrijdag 8 mei om 19.30 uur kan iedere bezoeker genieten van de uitgebreide kunstengalerij!

KLIK HIER VOOR EEN KLEINE IMPRESSIE

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?