zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | EXAMENROOSTERS DECEMBER 2018 | NIEUW: College Info 1 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Met gedichten aan de slag


Waes is een initiatief van leerkrachten en leerlingen die met zelf geschreven gedichten en gedichten van anderen  een heus poëzie-event binnen en buiten de collegemuren gestalte willen geven. # Bijvoorbeeld: een presentatie met theaterkenmerken van leerlingen eerste graad in de kleine kapel-bib, het tonen van filmpjes gebaseerd op gedichten door leerlingen van het vierde jaar in de kerk, met humor en ‘eten’ verzorgen laureaten van de AVW-wedstrijd de bezoeker op culinair-literaire wijze in de priesterrefter, de leerlingen Talent eerste jaar krijgen een bijzondere rol als literaire gastheer/vrouw, enz.

Leerkrachten zoeken het…  lager. In de kelder onder de keuken brengen ze poëzie begeleid door muzikale improvisaties.

Onze twee stadsdichters(!) Camille Bourgeois en Camille Wellens zullen uiteraard ook aan bod komen.

De bezoekers zijn welkom om 19.30 uur en een tweede groep om 20.30 uur. De literaire verwennerij is gratis voor  leerlingen; volwassenen betalen 2 euro..

In juni 2017 ontstond het idee, in oktober ging de ploeg echt aan de slag.  Aanleiding is de herdenking volgend jaar van de honderdste geboortedag van E.H. Cyriel Coupé, de bekende dichter Anton van Wilderode. Op een of andere wijze zal onze beroemde oud-leraar zeker aanwezig zijn …

Alvast noteren in de agenda: vrijdagavond 26 januari 2018!

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Start examens 1L
 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?