zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Jeugdbewegingen kleurden de school


Deze editie reiken de jeugdbewegingen de hand naar het onderwijs om elkaar te versterken in hun opvoedende taak van kinderen en jongeren.

De leden van de jeugdbewegingen kwamen naar school in uniform.

Uit het jeugdbewegingsonderzoek van 2010 blijkt dat lid zijn van de jeugdbeweging erfelijk is: meer dan 80 procent van de ouders van de huidige leden was zelf ook lid van een jeugdbeweging. Daarom boden de jeugdbewegingen dit jaar ook een lespakket in dat verband aan.#

"Zo willen we het lidmaatschap bevorderen, ook bij kinderen die de jeugdbeweging niet van thuis uit kennen", zegt Christophe Lambrechts van Scouts en Gidsen Vlaanderen. De jeugdbewegingen en het onderwijs zijn partners in de opvoedende driehoek tussen ouders, leerkrachten en jeugdleiders. "Ze versterken elkaar in de opvoeding van kinderen en jongeren. Spelen is leren en leren is spelen", zegt Benjamin Vandervoort van Chirojeugd Vlaanderen.

In het secundair onderwijs wil men de nadruk leggen op het opnemen van engagement in de jeugdbeweging.

Het College heeft een lange traditie als gastvrij huis voor vele jeugdbewegingen. Een eetfestijn, een quiz, … de Calfac is al ontelbare keren de place-to-be geweest.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?