zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

In de prijzen bij Euroscola!


Uit de mail van mevrouw Karin Sercu, DG communicatie-informatiebureau in Belgie van het Europees Parlement: “Allereerst dank voor uw deelname aan onze Euroscola-wedstrijd. De jury vond uw filmpje bijzonder origineel, pertinent, sprekend en het beantwoordde aan de opgegeven# thema's en criteria. Ik ben daarom blij u te melden dat uw inzending niet alleen werd geselecteerd, maar dat u ex aequo als tweede werd gerangschikt! Graag nodig ik dus uit om deel te nemen aan de Euroscola-sessie van vrijdag 8 februari 2013, uw eerste datumkeuze. Ik geef nu uw gegevens door aan mijn collega's in Straatsburg die de sessies organiseren. Van hen ontvangt u later de officiële uitnodigingsbrief met alle nuttige info, o.a. het subsidiebedrag per persoon (hoger dan in het verleden, dankzij uw deelname aan deze wedstrijd) voor max. 24 leerlingen en 2 begeleidende leerkrachten.

Ik wens u en uw leerlingen alvast een fijne voorbereiding en een boeiende sessie !”

Euroscola

Wat doet een lid van het Europees Parlement eigenlijk en wat is de rol van het Europees Parlement? De afgelopen 20 jaar hebben jonge Europeanen door middel van het Euroscola-programma de kans gekregen om een dag in de schoenen van een Parlementslid te staan. Na elke plenaire vergadering beleven ongeveer 480 studenten tussen de 16 en 18 jaar Europese integratie van dichtbij in Straatsburg. Een unieke ervaring.

Euroscola biedt studenten de kans om met studenten uit andere landen om te gaan en van gedachten te wisselen. Iedereen moet in een andere taal dan zijn moedertaal werken. De werktalen zijn Engels, Frans en Duits.

De leerlingen en hun begeleidende leerkrachten, mevrouw Huber en meneer Van Wambeke, zijn uiteraard in hun nopjes met de selectie en kijken uit naar een boeiende, leerrijke uitstap naar Straatsburg. 

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?