zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Humane Wetenschappen is leuk!


Marijke Van Vlierberghe, lerares gedragswetenschappen: “Verschillende taken in HW geven de richting een eigen invulling.  Elk jaar heeft zo zijn eigen uitdagingen. Zo staat in het derde jaar de ontwikkeling van de mens centraal.  Verschillende grote (en toekomstig grote!) psychologen hebben hier hun zegje over gedaan.  Na het bestuderen van enkele uitgangspunten, observeren de leerlingen een kind tussen 1 en 5 jaar uit hun omgeving. “#

“Deze taken zijn toch anders dan de andere” zegt Céline. “Het was een zeer leerrijke taak omdat we leerstof in de praktijk konden toepassen” beaamt Brecht.

“Het speelgoedje maken vond ik de tofste opdracht. Hierbij moet je je creatieve talenten uiten om de leerstof toe te passen” vindt Romke.  Ondertussen wordt met grote bewondering gekeken naar het speelmatje dat Louise bedacht.

Inderdaad, ook in speelgoed heeft 3HW zich verdiept.  Dat speelgoed educatief én leuk moet zijn, waren alle leerlingen het snel eens.  Maar welk speelgoedje kies je nu als cadeau voor je kleine zus, neefje of buurjongen?  En waarom? 

Voeg de lessen over de ontwikkelingspsychologie samen met creativiteit uit de lessen P.O. en 3HW is gewapend voor het volgende verjaardagsfeestje in de buurt of familie!

Het resultaat is een mooi assortiment baby- en peuterspeelgoed…

Zo heeft elk jaar zijn eigen taken, uitdagingen en opdrachten.  Uiteindelijk is de bedoeling leerlingen voor te bereiden op hoger onderwijs.  Maar als de weg er naartoe leuk, is dat toch mooi meegenomen, niet?

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?