zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | EXAMENROOSTERS DECEMBER 2018 | NIEUW: College Info 1 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Hier zijn geen woorden voor


De allerkleinste kleuter, de speelvogels van de lagere school die hun Sint-Jozefsdag vierden, de leerlingen van de humaniora, in de klaslokalen, in de sportzalen, op de bureaus, iedereen en overal … om 11 uur stond iedereen stil en werd het stil. Een emotioneel en erg sterk teken van menselijke verbondenheid, binnen de schoolmuren, in gans ons land.#

Bij het begin van het stilte-en bezinningsmoment om 13 uur werd de bel in de kerk 28 maal geluid. Daarna las een van de godsdienstleerkrachten een tekst.

28 belsignalen, 28 mensen plots en genadeloos uit het leven weggerukt. Soms lijkt ons hart te groot, maar soms is het ook heel klein. Vandaag is het hart van velen te klein om alle verdriet, om alle pijn en zorgen en angsten alleen te dragen.

God schept mensen in ons leven die ons nauw aan het hart liggen en met wie we in verbondenheid ons verdriet en onze afschuw kunnen delen.

Als verbonden mensen rouwen wij daarom stil mee met alle moeders en vaders en familieleden en collega-leerkrachten die werden geraakt door dit verschrikkelijke ongeval.

In de voorbeden werd gebeden voor de slachtoffers en de gewonden en hun familie en voor diegenen die betrokken waren/zijn bij de reddingsactie.

Verder niets, stilte, … stilte.

Hier zijn geen woorden voor.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?