zoeken  
    BINNENBRENGEN HUURBOEKEN & LOCKERSLEUTEL | COLLEGE INFO nr. 4 | BESTELLEN SCHOOLBOEKEN NIEUWE LEERLINGEN | HERINSCHRIJVING |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Klik voor meer info op de buttons

HET SCHOT VAN SARAJEVO


Het Schot … , de  theatervoorstelling Ontploft en een bezoek aan Ieper en de frontstreek. Het project De Groote Oorlog laat niemand van onze vijfdejaars onberoerd.  Het startschot van dit project was dit jaar bijzonder. Omwille van de vele positieve reacties en de vraag om tegemoet te komen aan diegenen die Het Schot niet konden bijwonen, werd een herneming gepland.

Het Schot …  kwam tot stand door een intense samenwerking tussen leerlingen en leerkrachten.#

* De kortfilms zijn het werk van een 25-tal leerlingen (hoofdzakelijk medewerkers van het schooltoneel) uit zeven verschillende richtingen ven het 5de jaar

* 'Tunnelkoorts' van Gilles Van de Velde (5SPW) gaat over de tunneloorlog tussen Britten en Duitsers in de buurt van Mesen.

* Stéphane d'Arçon, beter bekend als Stefan De Bock, heeft het over Sarajevo en de Fransen in WO1.

* Anders Lindgren, aka Maarten Van Looy, licht de positie van de neutrale landen en de nieuwe wapens toe.

* Jochen Roschmann, reïncarnatie van Stijn Verhaeghe, vertelt over het kerstbestand van 1914 toen Britten en Duitsers tussen hun loopgraven samen voetbal speelden .

* ZTC kinne & hennebel (Sander uit 5EMT1 en Dirk), uniek neveneffect van alweer het schooltoneel, speelt een dialoog uit 'My Boy Jack' van David Haig over slechte ogen, brillen, pince-nezs, een zoon en zijn vader en het onverwoestbare patriottisme in de Britse familie Kipling (juist, die van de Jungle Books) - een combinatie van toneel, film, muziek en poëzie uit De Groote Oorlog.

* De technische realisatie is in handen van Laurens Jacobs en Arne Speelman-Rooms, twee zeer betrouwbare medewerkers uit 5EMT1.

De voorstelling begint om 19.30 uur en duurt anderhalf uur.

Na afloop wordt door de school een drankje aangeboden.

WELKOM – er is parkeergelegenheid op de grote speelplaats.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?