zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | KLASLOKALEN 3 SEPTEMBER 2018 | AFHALEN SCHOOLBOEKEN | BESTELLEN SCHOOLBOEKEN | HERINSCHRIJVING |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Engelse dag in Burnsjasje


De leerlingen moderne vreemde talen en enkele klassen tweedejaars schoven bij het begin van de schooldag aan voor een stevig Engels ontbijt!  

Een rondleiding doorheen de schoolgebouwen, bezoek aan lessen, gastcolleges van de bezoekers, highlandgames tijdens de middagpauzes, …

met als kers op de taart: na de klok van vier tot tegen acht uur een Burns-night. Inderdaad met music (doedelzakken)  en  haggis aan toe!

Ook deze editie was supergeslaagd! Het directe contact met native speakers, de Engels taal moge er wel bij varen. De algehele aankleding en  spirit, … een sfeer-en inspiratiebron.

Een pluim voor de vakgroep Engels!

PS Burns? Robert Burns (° 1759) - de verjaardag van deze bekende Schotse schrijver  (25 januari) wordt nog jaarlijks door Schotten over de hele wereld gevierd (Burns Supper).Traditioneel wordt een haggis geserveerd, die ceremonieel onder begeleiding van doedelzakmuziek naar de tafel wordt gedragen. Ook de ode Address to a Haggis wordt bij deze gelegenheid meestal gereciteerd.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders
Vormingsdagen 3de jaar
Heywijck 2de jaar (twee klasgroepen: 2MWTa en 2Lb)
Sportdag 5de jaar in Lokeren (5HW,5WeWia1,5WeWib,5GWib-LWib-LMT-GL) lln om 8.40 uur aan het station
Zwemmen voor 1Ta,1Le en 1Ld

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?