zoeken  
    BINNENBRENGEN HUURBOEKEN & LOCKERSLEUTEL | COLLEGE INFO nr. 4 | BESTELLEN SCHOOLBOEKEN NIEUWE LEERLINGEN | HERINSCHRIJVING |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Klik voor meer info op de buttons

En plots is alles anders. . .


De documentaire  "En plots is alles anders. . ."  van oud-collega en journalist Eddy Allcock maakte een diepe indruk op leerlingen en leerkrachten. De aanwezigheid en getuigenis van Lennert Motmans uit Houthalen versterkten dit nog.#

Verkeersopvoeding is een rode draad doorheen de zes jaar dat leerlingen humaniora volgen op onze school. Fietsbehendigheid in het eerste jaar, fietscontrole, promotie i.v.m. het dragen van een fietshelm, ... En voor onze oudste leerlingen: de confrontatie met de documentaire waarin de kijker geconfronteerd wordt met slachtoffers van verkeersongelukken.

Plots was hun leven en dat van hun omgeving helemaal anders. Van de ene seconde op de andere. Die abrupte verandering, de moeilijke en lange weg van de revalidatie en de nog moeilijkere weg van reïntegratie in 'het gewone leven' komen aan bod in de documentaire.

Een van de geïnterviewden in de documentaire  was samen met zijn vader aanwezig bij de presentatie van de film in onze school. Lennert Motmans werd op 24 februari 2007 gegrepen door een auto en werd zwaar gewond. Verlamming, voor altijd in de rolstoel en een hersentrauma. Spreken gaat , maar traag en is lastig. De weg die Lennert ondertussen afgelegd heeft , is indrukwekkend. Met enorm veel wilskracht en steun van zijn directe omgeving en met een wonderbaarlijke dosis humor en aanvaarding getuigde hij van zijn 'En plots is alles anders '. We werden er allemaal heel stil van en hebben veel respect voor de wijze waarop hij met die totale ommekeer omgaat.

De documentaire zet aan tot grote voorzichtigheid van alle weg-verkeersgebruikers, maar stelt ook vragen bij het omgaan met beperkingen, het aanvaarden dat de ander anders is, en de kansen die geboden worden na de revalidatie.

De reacties van de leerlingen achteraf lagen allemaal in dezelfde lijn: "Pakkend, erg emotioneel, heeft me wakker geschud, goed dat we vooraf gewaarschuwd waren, zet me aan om voorzichtiger te zijn, veel respect voor de getuigenis, herhalen volgend schooljaar...."

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Uitstap PER- en LOC-leden
 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?