zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Een sprint van jewelste


Ondertussen is er ook al ijverig gewerkt om het schooljaar 2016-2017 goed te laten starten. Opdrachtenverdeling, klasverdeling,  administratie, … we zijn klaar voor 2016-2017.

Dankjewel!

Vooreerst willen we  echter de ouders van de 204  nieuwe eerstejaars bedanken voor het vertrouwen in onze school. We maken ons sterk dat we met ons vernieuwd aanbod én met kleine klasgroepen in het eerste jaar hun vertrouwen niet zullen beschamen.#

In het eerste jaar: twee klassen met optie Talent, vier klassen met optie STEM en 5 klassen met optie Latijn! Groepjes van gemiddeld 18 lln! Enthousiaste leerkrachtenteams waren eind vorig schooljaar en de voorbije weken al intens aan de slag om de nieuwe STEM-en Talent-uren maximaal voor te bereiden. Een verhaal om van nabij te volgen.

Ook in ons derde graad is een gedreven ploeg van 12 leerkrachten aan de slag om de  volledig nieuwe invulling van de vrije ruimte vlees en bloed te geven. Meer daarover in de loop van het schooljaar.

Boeken

Deze week kunnen alle leerlingen hun bestelde boekenpakketten komen afhalen. Voor de eerstejaars gebeurt dat gezamenlijk op de Startavond op 30 augustus om 19.30 uur. De ‘groentjes’ maken dan kennis met hun klassenleraar, hun klasgenoten en hun eigen klaslokaal. Door deze persoonlijke aanpak kan iedereen met gerust gemoed starten op donderdag 1 september.

Beginuur eerste schooldag

De eerstejaars en de ‘instromers’ – nieuwe leerlingen van 2de tot 5de jaar – verwachten we om uiterlijk 8.30 uur. De eerstejaars kunnen dan rustig starten en de andere nieuwkomers kunnen we gezamenlijk verwelkomen en reeds wegwijs maken in een en ander; daarna kunnen zij om 9 uur onmiddellijk aansluiten bij hun nieuwe klas.

Alle andere leerlingen mogen een half uurtje langer slapen! Inderdaad dat is nieuw vanaf dit schooljaar. Voor de leerlingen die reeds vorig schooljaar ook op onze school zaten , begint het nieuwe schooljaar om 9 uur.

De eerste schooldag eindigt om 12.05 uur. Vrijdag 2 september is een volledige schooldag van 8.27 uur tot 16.05 uur.

Nog dit: voetgangers en fietsers 4de jaar en 3de graad nemen de ingang Stationsstraat; voetgangers en fietsers 1ste graad en 3de jaar nemen de ingang Van Britsomstraat. Vanaf vrijdag staat ons catering in voor warme maaltijden en broodjesmaaltijden.

Beste ouders en leerlingen, geniet nog van de laatste vakantiedagen. Tot op de boekenmarkt, de Startavond of tot op 1 september!

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Zwemmen voor 2Lc, 1Ld en 1Sc
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?