zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Een gelukkig 2014!


De spits is er ondertussen af. Op maandag was er na schooltijd een erg druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie voor personeelsleden en oud-personeelsleden.

De directeur had in zijn speech twee belangrijke boodschappen: ons het hoofd niet laten gek maken door allerlei plannen en zogenaamde wijsheden en nieuwe inzichten in verband met onderwijshervormingen én het koesteren en bewaken van een hechte sfeer van verbondenheid tussen personeelsleden en leerlingen door iedere dag opnieuw met inzet en een warm hart samen school  te maken.#

Op dinsdag 7 januari werd het oudercontact voor de leerlingen van de OKAN-klassen (onthaalklas anderstalige nieuwkomers) georganiseerd.

Wat een organisatie! Wat een opkomst! Bijna alle ouders gingen op de uitnodiging in. De klassenleraars van de OKAN-klassen werden bijgestaan door tolken.

Arabisch, Turks, Engels, Roemeens, Russisch, Servo-Kroatisch, Pools, Portugees, Italiaans, Albanees, Thais, Bulgaars, …

We hopen dat de leerlingen na een jaartje OKAN tot een goede studiekeuze komen en vanaf volgend jaar les volgen in een van de scholen van onze scholengemeenschap.

Zoals geschreven, de spits is er af. De school draait al opnieuw op kruissnelheid. Volgende week wordt de eerste stroomversnelling genomen.

De Damiaanactie zal dit jaar extra veel aandacht krijgen.  Een SJKS-duo trok in het eerste semester immers op inleefreis naar India op uitnodiging van de Damiaanactie. Jonathan Beyaert en Pieter Jan Volkaert  zullen hun verhaal brengen aan alle leerlingen van de school. Er zijn infosessies in de Collegekerk gepland gedurende de ganse week. Aan de info wordt ook concreet engagement gekoppeld: de verkoop van de bekende, gekende stiftenetuis.

Meer daarover volgende week.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?