zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | DUURZAAM COLLEGE! |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Drone boven SJKS?!


CORE1 werd sterk begeleid door ICT-leraar Stefaan Van Hove en spitste zich toe op Raspberry Pi’s, kleine minicomputers met open-source software. Zij maakten van de Raspberry een mediastreamer om draadloos muziek op je stereo af te kunnen spelen. Binnenkort komt ook Kodi aan de beurt, om van je TV een SMART-TV te maken.#

CORE2 gaat nog verder. Zij zijn momenteel quasi zelfstandig aan de slag om hun eigen drone te ontwikkelen. Samen met ICT-leraar Jen Kegels gingen ze op zoek naar de juiste onderdelen en lieten ze het frame 3D-printen.

Nu ook de motoren gemonteerd werden op het frame, spitsen we ons toe op de besturing en de software. Het gevaarte wordt aangestuurd door een Arduino in combinatie met een lading sensoren die alles in goede banen moeten leiden. De programmacode wordt ook in deze groep zelf geschreven.

Wanneer de drone zal vliegen en hoe vlot dat zal zijn, dat zullen we binnenkort weten! De directie hoopt op spectaculaire luchtbeelden van succesvolle opendeurdagen op 28 en 29 april.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Zwemmen voor 2Lc, 1Ld en 1Sc
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders
1ste lesuur Groene enveloppes ivm Duurzaamheid

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?