zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Drie lange belsignalen


Drie lange belsignalen om 11.30 uur riepen op tot een moment van bezinning.

Leerkrachten bepaalden zelf hoe ze dit aanpakten met hun klas. Er werd massaal ingegaan op de oproep voor een minuut stilte (in alle klassen en op alle bureaus)

De gebeurtenissen van afgelopen woensdag  zetten ook aan tot  klasgesprekken.

De leerkrachten konden ook gebruik maken van onderstaande tekst.

“Verbijstering, verontwaardiging, verwarring, onzekerheid, … de beelden en verslaggeving van de gebeurtenissen in Parijs roepen vele gevoelens op.#

Vrijheid en vrije meningsuiting is een goed waarvan we ons niet steeds ten volle bewust zijn. We beseffen niet steeds hoe belangrijk het is om je vrij te mogen verenigen, je geloof te belijden en je mening te formuleren. In de Parijse aanslag worden op de meest laffe, gewelddadige  manier medemensen het zwijgen opgelegd. In een democratische samenleving is dit ontoelaatbaar. Zonder persvrijheid, zonder de controle en kritische stem van de pers verliest de democratie een onmisbare stem.

Laat ons gedurende de minuut van stilte ook nadenken – bidden voor een wereld waarin verdraagzaamheid en tolerantie gekoesterd worden. Laat ons daar  op onze eigen bescheiden wijze trachten een steentje toe bij te dragen. Verdraagzaamheid in de eigen kring: op school,thuis, bij vrienden.  Laat ons door studie en gesprekken met elkaar inzicht trachten te krijgen in de complexiteit  van de wereld.  Laat ons bovenal de hoop niet verliezen.  Want dat leert de actualiteit ons ook dat er vele, vele mensen zijn – over de grenzen van landen en religies heen – die  samen, schouder aan schouder  aantonen dat ze protesteren tegen haat en intolerantie en het belang van persvrijheid benadrukken. Terreur heeft nooit het laatste woord.

Omdat het zo nabij is, zo onverwacht, zo gruwelijk en zo ingrijpend zijn we allen geschokt. Laat ons echter aub die verontwaardiging en afschuw ook behouden ten opzichte van de vele plaatsen op de wereld waar mensen onwaardig worden behandeld: de massa’s onschuldige doden en mensen die lijden in oorlogsgebieden, de miljoenen jongeren die de kans niet krijgen om te studeren en om volwaardig hun talenten te ontplooien. “

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Zwemmen voor 2Lc, 1Ld en 1Sc
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?