zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | DUURZAAM COLLEGE! |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Drie hele sterke keuzes


Info voor eerstejaars: vrijdagavond 4 mei om 19 uur in de feestzaal van onze school

Ons opendeurweekend starten wij traditioneel met een infoavond voor toekomstige eerstejaars en hun ouders. Geïnteresseerd, maar toch ook met vele vragen zakken zij af naar onze feestzaal, waar de werking van het eerste jaar en de school uit de doeken wordt gedaan.#

We stellen graag de drie richtingen voor het eerste jaar aan u voor: Moderne met Talent-uur, Moderne met STEM en Latijn. Alle drie deze sterke aso-richtingen bereiden je heel degelijk voor op de tweede graad, laten alles open en helpen je bij een goede studiekeuze. Met oog voor je talenten zetten we samen in op kwaliteit voor jouw toekomst.

Uiteraard kan aansluitend een rondleiding niet ontbreken! Het STEM-lokaal, de turnzaal, de labo’s, ... je kijkt je ogen uit!

Sommige kinderen laten zich meteen inschrijven, anderen moeten het toch nog even laten bezinken.

Openschooldag: zaterdag 5 mei van 13.30 uur tot 17.30 uur

Zodra je binnenstapt door één van onze twee toegangspoorten (Collegestraat of Van Britsomstraat) word je niet alleen warm onthaald, maar ook op sleeptouw genomen door onze eigen leerlingen! We zijn fier dat vele eerstejaars en leerlingen uit de hogere jaren zonder aarzelen op een zaterdag (!) terug naar school komen om ouders en leerlingen uit de basisschool te gidsen. Zij staan garant voor een authentiek verhaal; alle vragen die je hebt, kunnen zij op hun eigen manier eerlijk beantwoorden.

Ook in de labo’s zijn leerlingen aan de slag; samen met de leerkrachten bouwen ze met proefjes hun wetenschappelijke kennis verder uit.

Uiteraard staan alle vakleerkrachten klaar, zijn er infostanden rond elke richting én kunt u ook meteen inschrijven (in onze turnzaal).

Wij danken alvast alle ouders en kinderen voor hun bezoek aan de infoavond of openschooldag!

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Zwemmen voor 2Lc, 1Ld en 1Sc
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders
1ste lesuur Groene enveloppes ivm Duurzaamheid

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?