zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Dodehoek is erg groot!


Op de sport-en spelinstuif voor de eerstejaars was een van de activiteiten bij het doorschuifparcours: aan den lijve ervaren hoe groot de dodehoek van een vrachtwagen is.  De leerlingen mochten plaats nemen in de stuurcabine van een tankwagen van de Sint-Niklase  brandweer.#

Ze konden zien-ervaren dat ze hun klasgenoten die in de dodehoek stonden niet konden zien. De dodehoekzone werd afgebakend door een groot rood zeil: de zone waarin je onzichtbaar bent voor de chauffeur.

De campagne om het gevaar voor de dodehoek in de kijker te plaatsen staat niet alleen. Verkeerseducatie maakt structureel onderdeel uit van onze werking.

Enkele voorbeelden.

De voorbije weken maakten alle leerlingen van het eerste jaar een stevige  fietsuitstap door het Waasland. Onder begeleiding van leerkrachten en bereidwillige ouders werd het Waasland doorkruist. De fietstocht kadert in een aardrijkskunde-excursie. Naast de waarnemingen op het terrein van datgene wat aan bod komt in de les aardrijskunde, is de uitstap een oefening in veilig fietsen. Veiligheidshesje,  gedisciplineerd fietsen, respecteren van de verkeersregels en  vooral het benadrukken van een voorzichtige  houding in het verkeer komen aan bod én worden geoefend.

Op 13 november organiseren we voor de leerlingen van het 2de en het 3de jaar humaniora en voor de zesdeklassers van onze lagere school een fietscontrole.

Op 14 november komt verkeersveiligheid uitgebreid aan bod in een campagne in het 4de jaar humaniora en presenteren we aan alle laatstejaars de documentaire  En plots is alles anders.

Documentairemaker en oud-SJKS-leraar Eddy Allcock leidt de film in en modereert een vragenronde De  getuigenis van Lennert Motmans , een 18-jarige die slachtoffer werd van een dramatisch verkeersongeluk, zal ongetwijfeld beklijven en aansporen tot voorzichtigheid en verantwoord gedrag in het verkeer.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Oud-leerlingendag SJKS
 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?