zoeken  
    BINNENBRENGEN HUURBOEKEN & LOCKERSLEUTEL | COLLEGE INFO nr. 4 | BESTELLEN SCHOOLBOEKEN NIEUWE LEERLINGEN | HERINSCHRIJVING |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Klik voor meer info op de buttons

Djembé op vooravond van BD-tocht


Vijf klassen stelden zich kandidaat om de lesmarathon te organiseren. Op basis van het ingediende dossier kreeg 5WEWIa2 de voorkeur. Vorige week kregen ze in de nacht van dinsdag op woensdag een rist originele lessen voor de kiezen. Op woensdagmorgen 20 maart werd met een smakelijke ontbijt de geslaagde lesmarathon afgesloten.#

De vier niet-geselecteerde klassen bleven een beetje verweesd achter. Om de bereidheid en het engagement van de leerlingen te belonen zocht de BD-kernploeg naar een ‘oplossing’. Een van de niet-geselecteerde klassen kon aan de slag op de BD-koffie-stop-actie op de Grote Markt. De drie andere klassen - werden getrakteerd op een … djembésessie! 2Lc - de klas die meest centjes in het laadje bracht voor Studio Wadist – kreeg ook een plaatsje in de voormiddag djembé.

Bumba Bova, beter bekend als Bovic, gaf  vanuit zijn Congolese roots de leerlingen een  Afrikaanse cultuurinjectie  met  zijn geliefkoosd instrument. Zijn bekwaamheid heeft hij te danken aan zijn jarenlange ervaring als muzikant. Bovic was/is ook actief in het theater en is tevens al vele jaren aan de slag als lesgever. De djembésessies werden door de leerlingen erg gewaardeerd.

Op woensdag 27 maart is de gesponsorde BD-tocht een van de laatste hoogtepunten van de Broederlijk Delen-activiteiten. Een wandeltocht of een fietstocht (keuzemogelijkheid voor leerlingen derde graad) in een winterse temperatuur met passende BD-animatie zet de hele school in beweging.

Op donderdag 28  en vrijdag 29 maart zijn er vastenvieringen in de Collegekerk. In tien groepen bezoeken de leerlingen de kerk. Een groep van leerlingen en leerkrachten bereidde de viering voor. Ook dit jaar wordt de vastenviering dé spirituele afsluiter van een geslaagd BD-project en een toegroeien naar Pasen. 

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Uitstap PER- en LOC-leden
 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?