zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | EXAMENROOSTERS DECEMBER 2018 | NIEUW: College Info 1 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Dinant in Sint-Niklaas


Lauranne, Manon en Nicola solliciteerden zelf voor ‘een plaats’ in Sint-Niklaas. Gemotiveerd door hun school en hun ouders en uiteraard omdat ze het zelf ook wel echt zagen zitten, namen ze deel aan de selectieronde van het Collège  Notre Dame de Bellevue.  Motivatie, taalvaardigheid en algehele studiehouding werden onder de loep gehouden.

De uitdaging is niet gering: alle lessen volgen en maximaal deelnemen aan het gewone schoolleven gedurende twee maanden. Vorige week startten de drie. Nicola in 6 LMT. Hij volgt ook de lessen Grieks in 6 Grieks–wiskunde in onze school. Lauranne en Manon zitten op de schoolbanken in 6EcWi.#

De omgeving, het tempo en ‘ze praten zo snel’-Nederlands vergen een serieuze inspanning. De drie Waalse leerlingen kunnen echter rekenen op hun klasgenoten en de leerkrachten, maar ook op de steun en opvang bij gastgezinnen. Zes gezinnen van leerlingen van onze school zijn gastgezin (telkens voor een maand) van onze bezoekers.

Op zondagavond komen de Dinatois aan bij het gastgezin; vrijdagnamiddag na schooltijd sporen ze huiswaarts.

We wensen de Dinantezen een leerrijk en aangenaam verblijf in Vlaanderen en in onze school. We kijken ook uit naar hun feedback over hun bezoek.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?