zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Dankjewel voor het vertrouwen!


Vrijdagavond 9 mei om 19.30 uur waren zesdeklassers en hun ouders te gast. De aanwezigen kregen een stevig programma voorgeschoteld. Optredens van onze dansgroep Skairo, info over de studiekeuze van de directeur , tekst en beeld over de werking van het eerste jaar door klassenleraars van het eerste jaar, informele babbels met vele eerstejaars van dit schooljaar en een gedegen rondleiding doorheen de school. Na afloop schreven we 73 leerlingen in.#

Zondag 11 mei werd op dat elan verdergegaan. In vele infosessies werd de werking en aanpak van het eerste jaar toegelicht. De standen waar info werd gegeven over de richting sportwetenschappen en humane wetenschappen konden ook op veel belangstelling rekenen. We sloten de openschooldag af met in totaal (vrijdag en zondag): 145 inschrijvingen.

Dankjewel , beste ouders en leerlingen  voor het vertrouwen dat jullie schenken aan onze school.

Inschrijven kan uiteraard nog de volgende maanden: zie alle info hierover op de homepage bij ‘INSCHRIJVEN’. Er is geen inschrijvingsstop in onze school!

Ook in onze basisschool was de openschooldag een succes. Een stampvolle feestzaal  genoot van de show van de kleuters, de klaslokalen van de kleuters en de lagere school waren tiptop in orde! De oudercomté’s van basis en secundair sloegen de handen in elkaar en zorgden voor een gezellige bar in de Calfac. Op de speelplaats van de lagere school draaide de cavabar  en het broodjeskraam op volle toeren. Tussen de buien door vond het jonge volkje de weg naar de draaimolen, het springkasteel stond onder de luifel gelukkig regenvrij enz.

De inzet van onze leerlingen, het personeelsteam en het oudercomité zorgden ervoor dat de openschooldag 2014 vlot en erg sfeervol verliep. We houden er allemaal een heel goed gevoel aan over en tegelijk is het een motivatie om er met hele schoolteam opnieuw iedere dag voor te gaan.

Choreografen op de brunch

Zondagmorgen om 11 uur ontvingen we alle choreografen en oud-choreografen van onze SJKS-dansgroep Skairo naar aanleiding van de jubileumviering van 10 jaar Skairo. Het werd voor vele een blij weerzien met medeleerlingen van weleer en met hun ‘oude school’. Enkele gelegenheidsspeeches, bloemen en andere attenties én de voorstelling van de brochure 10 jaar Skairo, een brochure met alle programma’s van de voorbije 10 jaar, alle namen van Skairodansers-danseressen, de affiches, enz.  Aan de viering van 10 jaar Skairo werd een smakelijke en erg verzorgde brunch gekoppeld.

Skairo wordt getrakteerd

Woensdag 14 mei in de namiddag worden alle dansers-danseressen van Skairo getrakteerd. Drie topdansers die hun strepen onder andere verdienden bij You think you can dance komen naar onze school en geven workshops voor onze honderden dansliefhebbers.

INDIGO: schot in de roos!

Zondag 11 mei was ook dé dag voor onze Indigoploeg. Leerlingen van het 1ste, 2de en 3de jaar brachten de voorstelling ‘In den Beginne’ in de feestzaal van de school om 16 uur. De voorstelling was erg knap: verrassend, creatief, origineel, afgewerkt, met humor en ontroering ! Een superpluim voor de tientallen jonge muzikanten, danseressen en woordtovenaars en hun begeleidende leerkrachten.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Zwemmen voor 2Lc, 1Ld en 1Sc
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?